Klaipėdos uosto atstovė Kristina Gontier sako, kad kruizinė laivyba – vienas labiausiai nuo pandemijos nukentėjusių verslų.

„Visame pasaulyje nuvilnijo bankrotų banga, vien Baltijos jūroje veiklą sustabdė keturios bendrovės, kelios kruizinės linijos nusprendė atšaukti savo laivus iš Baltijos jūros regiono, trumpinti maršrutus, plukdyti mažesnį keleivių skaičių“, – pranešime sakė direkcijos tarptautinių ryšių ir protokolo vadovė K. Gontier.

Anot jos, kruizų laivybos atsigavimą analitikai prognozuoja po 2-3 metų, tačiau ji jau prisitaiko prie naujų sąlygų.

„Kruizinė laivyba transformuojasi ir prisitaiko prie naujų sąlygų – populiarėja mažieji kruiziniai laivai, todėl tikimasi, kad ateityje laivų įplaukimų skaičius tendencingai augs“, – pabrėžė uosto atstovė.

Anot uosto direkcijos, šiemet Klaipėdoje buvo laukta rekordinio laivų ir keleivių skaičiaus – 66 laivų ir apie 80 tūkst. turistų, be to, sezonas turėjo būti ilgiausias per uosto istoriją.

Per aštuonis mėnesius į Klaipėdą atplaukusių keleivių skaičius sumažėjo 51,4 proc. iki 151,4 tūkst.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)