Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) skelbia, kad kvietimas baigėsi ketvirtadienį, o per keturis mėnesius nuo jo pradžios sulaukta 5619 prašymų. Šiuo metu išmokėtos kompensacijos gyventojams už 3,17 mln. eurų.

„Žmonės tampa aktyvesni ir draugiškesni aplinkai. Ši valstybės paramos priemonė tai akivaizdžiai parodė“, – pranešime sako APVA Nacionalinių programų valdymo departamento direktorius Jonas Balkevičius.

Populiariausios priemonės – elektriniai paspirtukai ir paprasti dviračiai. Iš viso gyventojai įsigijo per 13 tūkst. šių transporto priemonių.

Taip pat domėtasi ir elektriniais dviračiais. Prašoma kompensuoti beveik 500 šių „žaliųjų“ susisiekimo priemonių. Kompensacijų prašoma ir už įsigytus 140 elektrinių mopedų, penkis elektrinius motociklus, bei 111 Vilniaus, 59 Kauno ir 18 Klaipėdos miesto viešojo transporto metinių bilietų.

Paraiškas teikti buvo galima nuo gegužės 15 dienos iki tol, kol pakaks lėšų šiai priemonei. Atsižvelgiant į priemonės populiarumą bus siūloma šiai priemonei skirti papildomus 3 mln. eurų iš minėtos programos lėšų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)