Kaip skelbiama "Valstybės žinių" priede "Informaciniai pranešimai", VSAT skelbtą atvirą konkursą laimėjo bendrovė "Pitstopas", kuri minėtųjų transporto priemonių pasieniečiams patieks už 2 mln. 23 tūkst. litų.

Kaip BNS sakė VSAT atstovas spaudai Rokas Pukinskas, per šių metų pirmąjį pusmetį pasieniečiams bus pristatyti 41 keturratis motociklas ir 18 sniegomobilių. Dalis transporto priemonių jau pasiekė pasieniečius.

"Šios transporto priemonės padės pasieniečiams geriau patruliuoti valstybės sienos ruožus miškingose, pelkėtose vietovėse, kurias sunku įveikti turimais visureigiais", - sakė R.Pukinskas.

Jo teigimu, VSAT ir iki šiol turėjo kelis keturračius motociklus ir sniegomobilius. Keturračiai motociklai ypač pasiteisino Neringoje, kur pasieniečiai patruliuoja kopose ir pakrantės zonoje.

VSAT pareigūnų arsenale - įvairių modifikacijų visureigiai, mobilūs ir stacionarūs termovizoriniai ir naktinio matymo prietaisai, du sraigtasparniai "Colibri".

R.Pukinsko teigimu, trečiadienį Vidaus reikalų ministerija planuoja pasirašyti sutartį dėl trijų naujų sraigtasparnių įsigijimo. Iki sutarties pasirašymo sandorio detalės nekelbiamos.

Dienraštis "Verslo žinios" praėjusią savaitę pranešė, kad sutartis dėl trijų patrulinių sraigtasparnių įsigijimo bus pasirašoma su Prancūzijos ir Vokietijos įmone "Eurocopter", o sandorio vertė gali siekti 64 mln. litų.

Dienraščio šaltinių teigimu, bus įsigyti kelių skirtingų modifikacijų sraigtasparniai, jie bus galingesni ir talpesni už dabar naudojamus, tinkami skraidyti naktį.

Lietuvos pasieniečiai jau naudoja du "Eurocopter" gamybos vienmotorius penkiaviečius sraigtasparnius "Colibri EC-120B", kurių kiekvienas kainavo po 1 mln. eurų. Lėšos jiems įsigyti buvo skirtos iš valstybės biudžeto.

Nauji sraigtasparniai bus įsigyti už Europos Sąjungos lėšas, skirtas Šengeno priemonėms įgyvendinti, ir bus naudojami saugoti Lietuvos sienoms su Baltarusija ir Kaliningrado sritimi - ES išorinėms sienoms.

Lietuvos sienos su Baltarusija yra maždaug 650 kilometrų ilgio, su Rusija - beveik 300.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją