Atsiskyrusiame regione iki šiol oficialiai užfiksuotos keturios su virusu susijusios mirtys ir 475 užsikrėtimo atvejai, tačiau neseniai pastebėtas naujų atvejų šuolis, per pirmąsias aštuonias rugsėjo dienas patvirtinus 144 naujas infekcijas.

Regiono civilinės aviacijos administracijos vadovas Mustafa Sofis sakė, kad nuo trečiadienio iki sekmadienio vakaro stabdomi atvykstamieji skrydžiai, išimtis taikant tik skubiems skrydžiams, taip pat kariniams ir medicininiams lėktuvams.

Į Šiaurės Kiprą vykdomi tik skrydžiai iš Turkijos, o atvykstantiems asmenims taikomas nuo 7 iki 14 dienų trukmės karantinas, atsižvelgus į tai, kur keleiviai dar lankėsi, išskyrus Turkiją.

Tačiau pareigūnai sakė, kad ima trūkti viešbučių ir kitų patalpų kambarių atvykėlių saviizoliacijai. Taip pat pranešama, kad draudimas nepaveiks Turkijos kryptimi iš regiono skrendančių lėktuvų.

Antradienį regiono ministrų kabinetas paskelbė, kad iki spalio 1 dienos bus uždarytos mokyklos, naktiniai klubai, kino teatrai, teatrai ir Turkijoje uždrausti daugybę turistų pritraukiantys kazino.

Kipras padalintas į dvi dalis nuo 1974 metų, kai Turkija okupavo šiaurinę jo dalį reaguodama į perversmą, organizuotą Atėnų karinės chuntos, siekusios suvienyti salą su Graikija.

Atsiskyręs regionas pasiskelbė Šiaurės Kipro Turkijos Respublika, tačiau ją pripažįsta tik Ankara. Jau keletą dešimtmečių daugiausiai Jungtinių Tautų (JT) inicijuojamų derybų metu nepavyksta pasiekti taikos susitarimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)