„Lietuvos geležinkeliai“ kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą ir prašo priteisti iš „Giantus vertinimo“ bei draudimo bendrovės „BTA Insurance Company“ 47,8 tūkst. eurų, o antrinė jos įmonė „Geležinkelio tiesimo centras“ – dar 11,4 tūkst. eurų žalos.

„Lietuvos geležinkelių“ korporatyvinės komunikacijos vadovas Tomas Digaitis BNS sakė, jog įmonės siekia susigrąžinti pinigus, sumokėtus už nekokybiškus turto vertinimus.

„2017 metais nusprendėme padidinti „Geležinkelio tiesimo centro įstatinį kapitalą turtiniu įnašu, tam buvo perkama turto vertinimo paslauga, kurią teikė „Giantus vertinimas“. 2019 metų pradžioje, auditorius pastebėjo, kad ataskaitose nurodytos vertės galimai nėra tikslios ir rekomendavo atlikti naujus vertinimus. Juos užsakėme ir kreipėmės į Audito, apskaitos, turto vertinimo ir nemokumo valdymo tarnybą, kuri konstatavo, kad ataskaitos neatitinka reikalavimų, tad prašėme grąžinti už paslaugas sumokėtą sumą“, – BNS aiškino T. Digaitis.

Anot jo, netinkamomis buvo pripažintos trys 2018 metų vasarį pateiktos vertinimo ataskaitos.

„Prieš kreipdamiesi į teismą, „Giantus vertinimui“ teikėme pretenziją, tačiau jokio atsakymo negavome“, – sakė T. Digaitis.

Pasak „Giantus vertinimo“ vadovės Alinos Baranauskienės, „Lietuvos geležinkeliams“ žalą turėtų atlyginti vertintojo civilinę atsakomybę apdraudusi bendrovė, tačiau ji tai padaryti atsisakė.

„Ataskaitos buvo įvertintos priežiūros institucijos, kuri nustatė, jog jos neatitinka reikalavimų. Esant šiai situacijai, prievolė atlyginti žalą tenka turto vertinimo bendrovės civilinę atsakomybę apdraudusiam draudikui. Bendrovė informavo draudiką apie gautus reikalavimus atlyginti žalą, atlygino franšizės dydžio žalą „Lietuvos geležinkeliams“, tačiau draudikas pripažino įvykį nedraudžiamuoju ir mokėti išmoką atsisakė. Bendrovės iniciatyva jis įtrauktas į bylą bendraatsakoviu“, – BNS atsiųstame komentare teigė A. Baranauskienė.

2017-aisiais „Lietuvos geležinkeliai“ su „Giantus vertinimu“ pasirašė dvi 78,3 tūkst. eurų vertės sutartis dėl filialų „Kauno geležinkelių infrastruktūra“, „Šiaulių geležinkelių infrastruktūra“ ir„Klaipėdos geležinkelių infrastruktūra“ turto vertinimų paslaugų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)