Didžiausią degalinių tinklą valdančios "LUKoil Baltija" generalinis direktorius Ivanas Paleičikas prognozuoja, kad šie metai žymės degalinių tinklų "intensyvios plėtros pabaigą", penktadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

Tačiau bendrovės "Neste Lietuva" mažmeninės prekybos vadovas Ringaudas Steikūnas teigia, kad naujų degalinių kūrimąsi stabdo ne tik vietos trūkumas.

Pasak jo, norint gauti sklypą degalinei statyti reikia pereiti kančių kelius, nes keliami reikalavimai neatitinka šių laikų.

"Supaprastinus sąlygas statybos pagyvėtų", - sako R.Steikūnas.

"Lietuva Statoil" generalinis direktorius Mortenas Christensenas sako, kad degalinių konkurencija daugiau koncentruojama į kokybę bei papildomas paslaugas, bet tai nereiškia, kad nebus atidaroma naujų degalinių.

R.Steikūnas sako, kad degalinių tinklų plėtra šalyje gali toliau vykti perkant kitas bendroves, jas jungiant.

Smulkieji aktyviau gali naudotis ir didžiųjų siūlymais dirbti pagal frančizę.

Neoficialiais duomenimis, mažieji degalų prekybininkai dabar užima apie pusę šalies rinkos.

Su "LUKoil" ženklu Lietuvoje dabar dirba 115 degalinių, "Statoil" tinklui priklauso 65 degalinės, "Neste" - 31, "Hydro Texaco" - 23, "Ventus" tinklui priklauso 36 degalinės.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją