Marijampoliečių detalės montuojamos ne tiktai į įvairius buities įrenginius, bet ir į automobilius, orlaivius bei kitur, penktadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

1997 metais įkurta "Stevila" turėjo tris darbuotojus ir keturis senus įrenginius, o dabar ši įmonė pripažinta pažangiausia Marijampolės apskrityje, ji naudoja moderniausius įrenginius iš viso pasaulio, čia dirba apie 120 žmonių.

Beveik visą produkciją "Stevila" eksportuoja į užsienį. Daug detalių išvežama į Vokietiją, čia jos montuojamos į pašto siuntų skirstymo įrenginius.

Marijampoliečių pagamintos detalės yra montuojamos į "Electrolux" skalbimo mašinas, jos atsiduria "Continental" firmos gaminamose padangose, jų yra ir Prienų aviacijos bendrovėje gaminamuose sklandytuvuose.

"Steviloje" pagamintų detalių ir jų mazgų rastume ir "Volkswagen", "Mercedes-Benz", BMW bei kituose automobiliuose.

2004 metais "Stevilos" apyvarta siekė 8,3 mln. litų, pernai ji išaugo iki 13,5 mln. litų.

Praėjusiais metais bendrovėje buvo gaminama apie 5,6 tūkst. įvairių detalių, šiemet tas skaičius dar išaugs.

Plečiantis gamybai, bendrovė įkūrė kelias antrines savo įmones.

"Formosa CNC" dabar užsiima įvairiose šalyse gaminamų staklių bei kitų įrenginių pardavimu Baltijos šalyse, "CNC Servisas" rūpinasi jų remontu, "ITMecha" įkurta gamybos valdymui bei mokymo sistemoms diegti.

"Stevila" ruošėsi gaminti ir degalų siurblio detales "Boeing" lėktuvams, dėl to vyko derybos, tačiau jos kol kas sustojusios.

Taip įvyko ne dėl to, kad detalių pagaminti marijampoliečiai nesugebėtų, o todėl, jog tokiems gaminiams taikomas sudėtingas sertifikavimo procesas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją