Kaip BNS sakė susisiekimo viceministras Virgaudas Puodžiukas, šie pinigai naujiems projektams skirti sutaupius lėšų po viešųjų pirkimų procedūrų bei atsisakius dalies projektų, kurių nebus spėta įgyvendinti šiemet.

„Konkurso būdu perkant paslaugas – darbus, buvo sutaupyta lėšų, apie 9 mln. eurų iš paskirstytų 150 mln. eurų, gauta ekonomija. Tad atsižvelgiant į objektų parengtumą, kurie tikrai bus spėti įgyvendinti šiais metais – jiems buvo skirta. kai kurių objektų kai kurios savivaldybės ar kelių direkcija nesugeba laiku įgyvendinti, tai tos lėšos irgi yra perskirstomos“, – BNS sakė V. Puodžiukas.

Anot jo, paskutinį kartą sąrašas turėtų būti koreguojamas rugsėjo pradžioje.

„Mūsų tikslas – kad visos numatytos lėšos būtų panaudotos pagal paskirtį“, – sakė jis.

Ministro Jaroslavo Narkevičiaus pirmadienį pasirašytais naujausiais pakeitimais, minėtame 150 mln. eurų plane 43,17 mln. eurų numatyta skirti gyvenviečių žvyrkelių asfaltavimui, 49,57 mln. eurų – kelių taisymui, dar 22,55 mln. eurų – pėsčiųjų ir dviračių takams bei kelių saugumo priemonėms, beveik 10,28 mln. eurų – rekreacines ir kurortines teritorijas jungiantiems keliams. Taip pat 6,8 mln. eurų bus paskirstyti pasienio vietovių keliams, 16,13 mln. eurų – taisyti ir remontuoti keliams, vedantiems į teritorijas, kur kuriamos darbo vietos.

Vyriausybė, įgyvendindama Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą, iš viso yra numačiusi 150 mln. eurų valstybinės ir vietinės reikšmės keliams taisyti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)