„Boeing“ antrąjį šių metų ketvirtį patyrė 2,4 mlrd. dolerių nuostolių, o pajamos smuko 25 proc. iki 11,8 mlrd. dolerių.

„Boeing“ generalinis direktorius Davidas Calhounas tikino, kad bendrovė sumažins lėktuvų gamybos apimtis ir visiškai nutrauks žymiojo „Boeing 747“ gamybą. JAV aviacijos milžinė taip pat esą turės „iš naujo įvertinti mūsų darbuotojų skaičių“.

Anksčiau šiemet „Boeing“ teigė atleisianti 10 proc. darbuotojų.

D. Calhouno teigimu, „Boeing“ spartins „737“ modelio lėktuvų gamybą lėčiau nei planuota anksčiau. „Boeing 737 Max“ lėktuvo skrydžiai buvo uždrausti 2019 m. kovą, tačiau „Boeing“ atnaujino šio orlaivio gamybos darbus šiemet gegužę, po to, kai kelis mėnesius „737 Max“ gamyba buvo visiškai sustabdyta.

„Boeing“ vadovas taip pat patvirtino, kad bendrovė mažina „Boeing 777“ ir „Boeing 787“ gamybą bei visiškai nutrauks „Boeing 747“ gamybą 2022 m.

„Mūsų įsipareigojimai klientams nesibaigia ties pristatymu, todėl ir toliau palaikysime „Boeing 747“ veiklą ir tvarumą ateityje“, – sakė D. Calhounas.

„Boeing“ komercinių lėktuvų padalinys patyrė didelių nuostolių dėl COVID-19 pandemijos padarinių, tačiau bendrovės neišgelbėjo ir gynybos bei kosmoso padaliniai, kurių pajamos, palyginti su praėjusiais metais, nekito.

D. Calhouno teigimu, gynybos ir kosmoso padaliniai suteikia „Boeing“ taip reikalingo stabilumo ir leidžia imtis sudėtingų veiksmų, padėsiančių prisitaikyti prie naujų rinkos realijų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)