„Aš beveik tuo Senamiesčiu kaip tranzito vieta nesinaudojau, tai man įtakos neturės. Važiuoti į Senamiestį automobiliu ir taip vengdavau, nes ten statyti automobilį yra brangu ir manęs netraukė. Mane domindavo galimybė palikti prie Baltojo tilto, CUP, kad galėčiau nueiti pėsčias.

Manau, kad problemos gali būti tiems, kurie ten gyvena, yra biurai, darbo vietos, kada jie Senamiestį naudoja kaip galimybę nuvažiuoti į savo tikslą. Jiems reikės peržiūrėti maršrutus“, – Eltai sakė A. Pakėnas.

Vis dėlto, anot jo, sumažinus automobilių eismą per Senamiestį, kai kuriose gatvėse gali padaugėti eismo spūsčių.

„Iš kitos pusės, jei jie peržiūrės savo maršrutus, gali būti, kad kažkur padaugės automobilių. Jei kažkurioje gatvėje šiandien nebuvo spūsties, tai rytoj jau gali būti“, – teigė vairavimo instruktorius.

Eismo pokyčiai Vilniuje

A. Pakėnas teigė palaikantis idėją išguiti automobilius iš Senamiesčio zonos.

„Jau daugelis esame buvę įvairiuose senamiesčiuose, ar daug ten matoma transporto? Labai išimtiniai atvejai. Manyčiau, kad Senamiestis turėtų savo turistinę istorinę vertę, būtų galima vaikščioti ten, vykdyti prekybą, turizmą, bet nebūtinai ten (važiuoti) automobiliams“, – Eltai sakė jis.

ELTA primena, kad nuo antradienio Vilniaus senamiestyje įsigalioja nauja eismo organizavimo tvarka, kuri vyks kilpiniu principu.

Senamiesčio lankytojai bei gyventojai ir toliau galės privažiuoti automobiliu prie savo namų, darbo vietų ir traukos objektų, tačiau negalės kirsti Senamiesčio.

Jei kažkurioje gatvėje šiandien nebuvo spūsties, tai rytoj jau gali būti.
Artūras Pakėnas

Sprendimas įvesti kilpinio eismo reguliavimą buvo priimtas, siekiant sumažinti tranzitinį eismą. Šiuo metu tranzitinis eismas Vilniaus širdyje sudaro 40 proc., o rytais – iki 70 proc.

Anot Vilniaus miesto savivaldybės, automobilių srautai šioje miesto dalyje didina taršos ir triukšmo rodiklius, mažina eismo dalyvių saugumą, o visa tai daro neigiamą įtaką tiek istorinių pastatų būklei, tiek gyvenimo ar laisvalaikio kokybei.

Vilniaus mero pavaduotojas Vytautas Mitalas sako, kad, Senamiestyje įvedus naują kilpinę eismo tvarką, į pagalbą bus kviečiama policija su kameromis, kuri stebės pažeidėjus Senamiesčio zonoje. Vasaros pabaigoje taip pat planuojama pastatyti numerius nuskaitančias kameras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)