Pasak jos, tai palengvins judėjimą miesto pakraščiuose gyvenantiems vilniečiams. Artimiausiu metu planuojama pakloti asfalto dangą 35 gatvėse, tarp jų – Dusinėnų, Lobio, Medkirčių, J. Vaičiūnaitės, Degučių, Kalnėnų, Jašiūnų ir kitose.

„Per pastaruosius penkerius metus jau išasfaltavome daugiau kaip 55 km žvyrkelių miesto pakraščiuose“, – pranešime sakė savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vedėjas Virginijus Pauža.

Iš viso šiemet skiriama daugiau kaip 2 mln. eurų sodininkų gatvėms bei miesto žvyrkeliams asfaltuoti, taip pat – 3,5 mln. eurų specialiems žvyrkelių projektams įgyvendinti. Šios lėšos bus panaudotos iš Kelių priežiūros ir plėtros programos, kurias Vilniaus miestui skyrė Susisiekimo ministerija.

Miesto infrastruktūros gerinimui ir miesto tvarkymui šiemet bus skirta apie 37 mln. eurų. Daugiabučių namų kiemų tvarkymui šiemet bus skirta apie 1,5 mln. eurų, naujų šaligatvių įrengimui ir remontui – apie 4,8 mln. eurų.

Gatvių bei sankryžų rekonstrukcijai numatyta daugiau kaip 21 mln. eurų, iš kurių didžioji dalis – Liepkalnio gatvės Žirnių gatvės ir Minsko plento dviejų lygių sankryžai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)