„Tai neatsakingi žingsniai, kol nėra gauto leidimo vykdyti reguliarius arba užsakomuosius skrydžius į Lietuvą. Tai panašu į gyventojų, mūsų piliečių ir užsieniečių apgaudinėjimą“, – žurnalistams pirmadienį sakė S. Skvernelis.

Paklaustas, kada bus atverti keliai į Jungtinę Karalystę, premjeras sakė, kad tai priklausys nuo epidemiologinės situacijos šioje šalyje.

„Kada pasikeis tas sąrašas, priklauso nuo epidemiologinės situacijos. Kol kas Jungtinė Karalystė lieka sąraše valstybių, su kuria mūsų bendravimas yra apribotas“, – sakė S. Skvernelis.

Lietuvos piliečiams leidžiama atvykti iš bet kurios šalies – grįžusiems ar atvykusiems iš valstybių, įrašytų į sąrašą, t. y. tų, kuriose sergamumo koronavirusine infekcija rodiklis per pastarąsias 4 dienų yra didesnis nei 25 atvejai 100 tūkst. gyventojų, izoliacija rekomenduojama, tačiau neprivaloma.

Tik žmonėms, kurie turi simptomų (karščiavimas, kosulys, apsunkintas kvėpavimas ir kt.) arba kuriems reikalingas nedarbingumo pažymėjimas, bus taikoma privaloma izoliacija.

Į Lietuvą dėl didelio sergamumo koronavirusu vis dar negali atvykti Švedijos, Portugalijos ir Jungtinės Karalystės piliečiai ir jose teisėtai gyvenantys asmenys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)