Portalo vadovas Arūnas Vizickas sako, kad taktika kainas mažinti labai lėtai nepasiteisino.

„Koronaviruso pandemijos metu didieji degalinių tinklai labai iš lėto mažino degalų kainas, galimai taip bandydami didesniu pelningumu kompensuoti krentančius pardavimus“, – pranešime sakė A. Vizickas.

„Ar ši taktika pasiteisino? Matyt, ne – ji tik suerzino ir taip streso būsenoje atsidūrusius vartotojus“, – svarstė jis.

Pasak pricer.lt vadovo, tik birželį degalinės pradėjo kiek konkuruoti – kainų skirtumai tarp brangiausių ir pigiausių degalinių krito iki 10-15 proc., kai pandemijos metu skirtumas buvo pasiekęs 24-35 proc.

„Galimai tik drastiškas pajamų kritimas išveda degalinių tinklų vadovus iš komforto būsenos ir priverčia kovoti dėl kiekvieno kliento. Beje, šis sveikas konkuravimas stimuliuoja degalinių tinklus pagaliau kurti bei tobulinti paslaugas“, – pabrėžė A. Vizickas.

Pricer.lt tyrimas rodo, kad degalų kainos mažėja nuo pat metų pradžios – birželį A95 benzino litras vidutiniškai kainavo 1,03 euro, o sausį – 1,2 euro, o dyzelinas atpigo nuo 1,18 euro iki 93 centų.

Pigiausi degalai toliau išlieka „Jozitoje“ – A95 benzino litro kaina birželį čia kainavo 98 centus, o brangiausias – „Orlen“ – 1,08 euro.

2020-ųjų pradžioje padidinus akcizus degalams, jų kainos buvo išaugusios iki aukščiausio lygio per pastaruosius porą metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)