Pastaruoju metu tik 8 orlaivius šalies vidaus skrydžiams eksploatavusios „Norwegian Air“ oro linijos iš angarų iškels dar 12 lėktuvų, iš Skandinavijos sostinių skraidysiančių tokiomis kryptimi, kaip Londonas, Paryžius, Nica, Ispanija ir Graikija.

„Mūsų klientų atsiliepimai parodė, kad jie nori grįžti į orą ir toliau keliauti su „Norwegian“, neapsiribodami dabartinėmis mūsų šalies viduje teikiamomis paslaugomis“, – pranešime teigė generalinis oro linijų direktorius Jacobas Schramas.

„Norwegian“ sugrįžta į Europos padanges su didesniu skaičiumi orlaivių, aptarnausiančių mūsų pagrindines kryptis, ir tai užtikrins, kad išliktume susiderinę su konkuruojančiais vežėjais“, – pridūrė J. Schramas.

Atnaujinus skrydžius, keleiviai turės prisitaikyti prie kelių pokyčių.
Vyresniems nei 6 metų asmenims reikės dėvėti apsaugines veido kaukes, o skrydžių metu nebus tiekiamas maistas ir gėrimai.

Su finansiniais sunkumais dar prieš COVID-19 krizę susidūrusias „Norwegian Air“ oro linijas smarkiai paveikė naujasis koronavirusas, nusmukdęs oro kelionių paklausą.

Ant bankroto slenksčio gegužę atsidūrusios oro linijos priėmė gelbėjimo planą, kuriame buvo numatyta dalį savo skolos paversti naujomis akcijomis – taip „Norwegian Air“ įgijo teisę pretenduoti į 3 mlrd. kronų (280 mln. eurų) vertės Norvegijos vyriausybės garantijas.
Skrydžių atnaujinimas Europoje į darbus leis sugrįžti laikinai atleistiems 200 pilotų ir 400 įgulos darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)