Ambasadorius Simonas Šatūnas sakė, kad pirmadienio vakarą Europos Parlamento Transporto komitete įvykęs balsavimas dėl vadinamojo Mobilumo paketo dar nėra proceso Europos Parlamente pabaiga – už mėnesio turėtų būti balsuojama viso Europos Parlamento plenarinėje sesijoje.

„Tikimės, kad visi Europos parlamentarai įvertins kai kurių Mobilumo paketo nuostatų, ypač privalomo vilkiko gražinimo, pasekmes, žalingą poveikį ES vidaus rinkai ir taršai. Primenu, kad Europos Komisija įsipareigojo atlikti ir atlieka vilkiko gražinimo nuostatos poveikio vertinimą, kurio nebuvo iki šiol“, – BNS sakė S. Šatūnas, Lietuvos atstovybės ES vadovo pavaduotojas.

Lietuva ir kai kurios kitos Rytų bei Pietų Europos šalys priešinasi siūlymui įpareigoti vežėjus grąžinti vilkikus į registracijos šalį kas aštuonias savaites.

Jie teigia, kad nauja tvarka išstums periferijos šalių transporto kompanijas iš rinkos ir padidins taršą keliuose.

Naujų taisyklių iniciatoriai sako, kad privalomas vilkikų grąžinimas padės kovoti su fiktyvių krovinių vežimo įmonių registravimu, kai bendrovės, siekdamos sumažinti kaštus, steigiamos vienur, o veiklą vykdo visai kitur.

Europos Parlamento plenarinė sesija vyks 8–10 dienomis.

Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacija „Linava“ teigia, kad dėl Mobilumo paketo Lietuvos transporto sektorius patirs didžiulius praradimus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)