Bendrovė nepatikslino, koks skaičius darbuotojų bus atleistas.

Didžiausia Viduriniųjų Rytų oro vežėja kovo mėnesį paskelbė laikinai 25–50 proc. sumažinusi bazinius atlyginimus daugumai darbuotojų.

Bendrovėje, turinčioje 270 plataus fiuzeliažo orlaivių, dirba apie 100 tūkst. darbuotojų.

„Peržiūrėjome visus įmanomus scenarijus, kad palaikytume savo veiklą, tačiau priėjome prie išvados, kad, deja, turime atsisveikinti su dalimi nuostabių žmonių, kurie dirbo su mumis“, – sakoma oro bendrovės pranešime.

„Nuolat vertiname situaciją ir turėsime prisitaikyti prie šio pereinamojo laikotarpio“, – pridūrė ji.

„Tai nėra lengvas žingnis ir įmonė daro viską, kas įmanoma, kad apsaugotume darbo vietas, kiek tik pajėgsime“, – pažymėjo vežėja.

Gegužės 10 dieną bendrovė, pranešusi apie pelną iki pandemijos, paskelbė prognozę, kad prireiks mažiausiai 18 mėnesių, kol kelionių poreikis grįš į „bent į apytikriai normalų lygį“.

Vežėja kovo 22 dieną sustabdė skrydžius, o po dviejų savaičių atnaujino kai kurias paslaugas.

Praėjusią savaitę ji atnaujino dalį reguliarių skrydžių daugelyje Vakarų oro uostų.

Tarptautinė oro transporto asociacija (IATA) balandžio mėnesį prognozavo, kad šiais metais daugiau nei perpus sumažės oro eismas Viduriniuose Rytuose ir Šiaurės Afrikoje.

Pasak IATA, Vidurinųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos oro linijų bendrovių pajamos 2020 metais sumažės 24,5 mlrd. JAV dolerių, palyginti su praėjusiais metais, ir perspėjo, kad regiono aviacijos uždarymas kelia grėsmę maždaug 1,2 mln. darbo vietų.

Neseniai valstybinė įmonė „Kuwait Airways“ pranešė atleidžianti 1,5 tūkst. darbuotojų iš užsienio – ketvirtadalį viso darbuotojų iš užsienio skaičiaus.

Dar prieš tai, kai koronaviruso pandemija paralyžiavo aviacijos pramonę, „Emirates Airlines“, pernai skraidinusi 56 mln. keleivių, sumažino savo užsakymus „Airbus“ ir „Boeing“ orlaiviams.

Oro linijų pramonė vaidina svarbų vaidmenį Dubajaus siekyje tapti pasauliniu turizmo ir transporto centru.

Dubajaus vyriausybė balandžio mėnesį pareiškė, kad įneš į „Emirates Airlines“ lėšų, siekdama padėti įveikti koronaviruso pandemijos padarinius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)