Ji padės užtikrinti patogesnį į Lietuvą atvykstančių NATO sąjungininkų karinės technikos ir kitos įrangos perdislokavimą į netoliese Pabradės esantį Lietuvos kariuomenės Generolo Silvestro Žukausko poligoną, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Penktadienį bus galima stebėti, kaip šią naująją krovinių gabenimo galimybę pirmieji išbando rotaciją baigiantys ir iš Lietuvos išvykstantys JAV bataliono kariai. Sustiprinant Baltijos šalių saugumą nuo praėjusių metų spalio Lietuvoje buvo dislokuota pusė tūkstančio JAV Sausumos pajėgų karių ir sunkioji technika: apie 30 tankų „Abrams", daugiau nei 20 pėstininkų kovos mašinų „Bradley" ir kitų karinių priemonių.

Vyriausybė planus tiesti geležinkelio atšaką į Pažeimenę patvirtino 2019 metų pradžioje, o maždaug kilometro ilgio kelią ir pervažą ties Pažeimene pastatė Estijos geležinkelių paslaugų grupės „Skinest Rail“ įmonė „Vitras-S“.

Darbus finansavo Krašto apsaugos ministerija, o pervažos rekonstrukciją lygiomis dalimis finansavo KAM ir „Lietuvos geležinkeliai“.

Renginyje dalyvaus krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis, JAV ambasadorius Lietuvoje Robertas Gilchristas, „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinė grupė Lietuvoje dislokuota 2017 metų vasarį, reaguojant į Rusijos agresiją Ukrainoje ir karinį aktyvumą regione. Batalionui Lietuvoje vadovauja Vokietija. Jame tarnauja ir kitų šalių kariai, jie dažnai atvyksta su savo karine technika.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)