Pirmadienį Ekonomikos ministerija ir „Lufthansa“ pranešė, kad Vokietijos vyriausybė suteiks 3 mlrd. eurų paskolą ir skirs 5,7 mlrd. „tylaus“ kapitalo, taip pat įsigis 20 proc. bendrovės dalį už 300 mln. eurų.

Tuo tarpu jei „Lufthansa“ grėstų priešiškas perėmimas, „Federalinis ekonomikos stabilizavimo fondas (WSF) galės padidinti savo dalį iki 25 proc. plius viena akcija“, kad gautų blokuojančiąją mažumą, pažymėjo bendrovė.

Galutinis susitarimas atspindi vežėjos ir kanclerės Angelos Merkel koalicinės vyriausybės konservatorių narių susirūpinimą dėl per didelės ir ilgalaikės vyriausybės kišimosi į didžiausios oro linijų bendrovės veiklą.

„Lufthansa“ įsipareigos grąžinti valstybės „tyliojo“ kapitalo injekciją ir palūkanas, mainais į tai, kad WSF iki 2023 metų gruodžio 31 dienos parduos savo akcijų paketą rinkoje.

„Prieš koronaviruso pandemiją įmonė buvo sveika ir pelninga bei turėjo geras ateities perspektyvas“, – sakoma ekonomikos ministerijos pranešime.

Jei „Lufthansa“ nesumokės palūkanų už valstybės kapitalą, Berlynas taip pat turės teisę reikalauti 5 proc. savo akcijų.

Ekonomikos ministerija teigė, kad susitarimas apima „didelius atlyginimų apribojimus patronuojančiosios įmonės bei patronuojamųjų įmonių valdybos nariams bei vadovams“, o „Lufthansa“ paminėjo galimą atsisakymą „mokėti dividendus“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)