Lietuvoje, kaip ir likusioje Europos dalyje, jau kelias savaites fiksuojamas nežymus, bet stabiliai nuoseklus skrydžių augimas. Mūsų analitikai pastebi, kad Lietuvos oro uostuose lankosi vis daugiau orlaivių – daugiau aviakompanijų įsiliejo į veiklą (...) Jau patvirtinta, kad kitą savaitę bus vykdomi skrydžiai į Norvegiją, tad tikimės, kad augs tiek tranzitiniai, tiek terminaliniai skrydžiai“, – BNS sakė „Oro navigacijos“ laikinasis vadovas Marius Beliūnas.

Gegužės 11-17 dienomis, palyginti su tuo pačiu metu pernai, Lietuvos oro erdvėje aptarnautų skrydžių mažėjo 80,5 proc. iki 1102, o tranzitinių – 76 proc. iki 1032.

Praėjusią savaitę per Lietuvą daugiausiai skraidė „Aeroflot“, „Lufthansa“ ir „AirBridgeCargo“. Labiausiai išaugo „Cathay Pacific“ skrydžiai (tarp Honkongo ir Londono, Amsterdamo, Frankfurto), „Swiss“ (tarp Ciuricho ir Šanchajaus, Tokijaus, Honkongo) ir „Korean Air“ (tarp Seulo ir Frankfurto bei Paryžiaus).

Per keturias šios savaitės dienas (gegužės 18-21) per Lietuvos oro erdvę skrido 795 lėktuvai, o pernai tiek skrydžių būdavo per vieną dieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)