Anot „Lux Express“ ir „Ecolines“ pranešimų, pradiniame etape maršrutų bus nedaug, autobusai nebus pilnai užpildomai, keleiviai privalės dėvėti apsaugines veido kaukes, kurias galės gauti iš vairuotojo, autobusuose bus dezinfekcinio skysčio, o po kiekvieno reiso autobusai bus dezinfekuojami.

„Lux Express“ susisiekimą atnaujins nuo gegužės 22-osios, o „Ecolines“ – nuo gegužės 29 dienos.

„Lux Express“ kol kas yra numačius po tris kasdien „Lux Lounge“ reisus bei po vieną „Lux Express“ reisą iš Talino į Rygą ir priešinga kryptimi, tokį pat tokių reisų skaičių maršrutu Ryga-Vilnius, taip pat po vieną „Lux Express“ reisą iš Talino į Vilnių ir priešinga kryptimi.

„Ecolines“ skelbia, jog atnaujintus reisus tarp Baltijos valstybių sostinių planuojanti vykdyti du kartus per dieną, tačiau yra pasiruošusi keisti planus, priklausomai nuo Baltijos šalių vyriausybių sprendimų, susijusių su COVID-19 epidemija.

„Atnaujiname susisiekimą kol kas tik 3 iš 11 maršrutų, ir tai perpus mažesnėmis apimtis nei iki sienų uždarymo. Tai – mažas, tačiau vis dėlto labai svarbus žingsnis normaliam gyvenimui atkurti tiek Estijos, Latvijos ir Lietuvos gyventojams, tiek ir pačiai „Lux Express“, – sakė šios bendrovės komercijos direktorius Raitas Remmelis.

Jo vertinimais, ikikriziniam keleivių srautui pasiekti gali prireikti 12-18 mėnesių.

„Eurolines“ vežėjas planuoja atnaujinti tarptautinį keleivių vežimą tarp Kauno ir Rygos nuo birželio 5 dienos. Iš Vilniaus link Rygos, Talino, Varšuvos bei Gdansko autobusai pajudės nuo birželio 15 dienos.

„Keliones atnaujinsime po truputį. Iš pradžių keliausime į Latviją, vėliau nuo birželio vidurio atnaujinsime keliones į Taliną, Varšuvą, Gdanską. Be abejo situaciją stebėsime ir vertinsime, dabar kiekviena savaitė kitokia. Karantino metu kasdien sulaukdavome daugybės skambučių, elektroninių laiškų su klausimais kada važiuosime vienu ar kitu maršrutu. Žmonės nori keliauti, tas poreikis nebuvo dingęs. Bet užtruks kol viskas stos į savo vietas“, – pasakoja tarptautinių kelionių autobusu organizatoriaus „Eurolines“ vadovas Edmundas Pavlovas.

Vežėjai tikisi, kad keleivių srautas sugrįš į įprastą po truputį, bet tai susiję ir su kitų šalių atidaromomis sienomis.

Nuo gegužės 15-osios Lietuva, Latvija ir Estija savo gyventojams leidžia laisvą judėjimą tarp šalių – jie keliaudami per šias tris šalis nebeturi pagrįsti kelionės tikslo ir laikytis 14 dienų saviizoliavimosi, jei ji nebuvo jiems paskirta, jie neturi kvėpavimo takų ligų požymių, neatvyko iš kitų valstybių.