Kaip rašoma pranešime, Sakartvelas yra viena populiariausių turizmo krypčių lietuviams, o turizmo sektorius itin reikšminga Sakartvelo ekonomikos dalis.

Pokalbio metu ministrai pažymėjo Baltijos šalių pavyzdį, atveriant susisiekimą tarp Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Tikimasi, kad Baltijos šalys bus prioritetinė kryptis, Sakartvelui atnaujinant reguliarų oro susisiekimą su pasauliu.

Informuojama, kad pokalbio metu buvo pristatytos Lietuvoje galiojantys tarptautinio susisiekimo apribojimai, nustatyti dėl COVID-19 plitimo rizikos. Pagal poreikį abi šalys tarsis dėl bendrų taisyklių ar saugos reikalavimų nustatymo.

Kaip rašo BNS, Lietuvoje oro erdvė keleiviniams skrydžiams ir keltams dėl koronaviruso buvo uždaryta balandžio 4-ąją. Palaipsniui švelninant karantino sąlygas, Vokietijos oro bendrovei „Lufthansa“ nuo praėjusios savaitės leista atlikti reguliarius skrydžius į Frankfurtą.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius savaitgalį pareiškė, kad trečiadienį Vyriausybei teiks pasiūlymą atkurti reguliarų oro susisiekimą su Oslu.

Nuo praėjusio penktadienio leistas laisvas judėjimas tarp valstybių Lietuvos, Latvijos ir Estijos gyventojams, jei pastarąsias 14 dienų nebuvo išvykę į užsienį. Lietuvos piliečiai taip pat gali vykti į Lenkiją darbo, verslo ar mokslo reikalais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)