„Lietuva yra sutarusi su kaimyninėmis valstybėmis, šiandien kaip tik vyks toks pokalbis, kuris yra kaip antras žingsnis po sausumos sienų atidarymo tarp Baltijos šalių, šiandien bus kalbamasi, koks turėtų būti kriterijus apsisprendžiant dėl žemos, vidutinės ir didelės rizikos šalių, ir tą kriterijų taikyti dėl skrydžių atnaujinimo“, – per spaudos konferenciją pirmadienį sakė A. Veryga.

Ministras taip pat ragino gyventojus „elgtis apdairiai, kad nekiltų tokių situacijų, kurios susiklostė praėjusį savaitgalį, kuomet bilietus nusipirkę žmonės niekur negalėjo išskristi“.

Lietuvos kelionių organizatorė „Kidy Tour“ gegužės 16–20 dienomis planavo skrydžius iš Vilniaus į Oslą, Dubliną, Londoną bei atgal, tačiau negavo tam Lietuvos transporto saugos administracijos (LTSA) leidimo.

LTSA įmonę informavo, kad leidimo vykdyti skrydžius nesuteikė dėl COVID-19 situacijos Dublino, Oslo ir Stanstedo oro uostuose. Bendrovė „Kidy Tour“ paskelbė gražinanti bilietus įsigijusiems žmonėms pinigus už atšauktus skrydžius.

Lietuvoje oro erdvė keleiviniams skrydžiams ir keltams dėl koronaviruso buvo uždaryta balandžio 4-ąją. Palaipsniui švelninant karantino sąlygas, Vokietijos oro bendrovei „Lufthansa“ nuo praėjusios savaitės leista atlikti reguliarius skrydžius į Frankfurtą.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius savaitgalį pareiškė, kad trečiadienį Vyriausybei teiks pasiūlymą atkurti reguliarų oro susisiekimą su Oslu.

Nuo praėjusio penktadienio leistas laisvas judėjimas tarp valstybių Lietuvos, Latvijos ir Estijos gyventojams, jei pastarąsias 14 dienų nebuvo išvykę į užsienį. Lietuvos piliečiai taip pat gali vykti į Lenkiją darbo, verslo ar mokslo reikalais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)