„LG Keleiviams“ generalinio direktoriaus Lino Baužio teigimu, keleivių srautų pokyčiai stebėti reguliariai. Vyriausybei ėmus švelninti karantino sąlygas, pirmosiomis savaitėmis keliaujančiųjų augimas tesiekė kelis procentus, bet dabar situacija keičiasi.

„Lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, fiksuojame, jog sugrįžo trečdalis mūsų keleivių. Žinoma, vienuose maršrutuose keliaujančiųjų srautas paaugo daugiau, kituose jį dar galime vadinti simbolišku. Remdamiesi šiais duomenimis ir keleivių pageidavimais, atrinkome ir pirmuosius maršrutus, kuriuose jau nuo gegužės 11 d. grąžinami 17 reisų“, – teigia L. Baužys.

Nuo pirmadienio daugiau traukinių kursuos maršrutais Vilnius–Klaipėda–Vilnius, Vilnius–Kaunas–Vilnius, Vilnius–Trakai–Vilnius, Kaunas–Kybartai–Kaunas, Kaunas–Marijampolė–Kaunas, Radviliškis–Mažeikiai–Radviliškis ir Šiauliai–Panevėžys–Rokiškis–Šiauliai. Atnaujinti tvarkaraščiai bus pateikti internetinėje svetainėje www.traukiniobilietas.lt nuo rytojaus, gegužės 8 d.

„LG Keleiviams“ vadovo teigimu, sustiprintos saugumo priemonės traukiniuose ir stotyse išlieka: į stotis patekti galima tik su kelionės bilietu arba rengiantis jį įsigyti. Atsiskaitymai grynaisiais, vengiant kontakto, taip pat nebus galimi, o keleiviams primenama, kad traukiniuose veidą privalu dengti medicinine kauke, skarele ar mova.

„Mūsų tikslas – pasirūpinti, kad kelionės traukiniais būtų saugios, todėl minėtos prevencinės priemonės išlieka. Be to, traukinius ir toliau reguliariai dezinfekuosime, konduktoriai dėvės asmens apsaugos priemones; taip pat rūpinsimės, kad tarp keleivių būtų išlaikomas reikiamas atstumas. Jų labiausiai prašome saugoti save ir kitus, jaučiantis prastai ar priklausant rizikos grupei, – jokiu būdu nekeliauti“, – apibendrina L. Baužys.

„LG Keleiviams“ nuo balandžio 24 d. grąžino galimybę už bilietą atsiskaityti traukinyje, mokant banko kortele, taip pat vėl pradėjo teikti siuntų pervežimo traukiniais paslaugą. Reisų grąžinimą numatoma atlikti palaipsniui, atsižvelgiant į keleivių srautus ir karantino situaciją šalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)