Asmenų ir jų lengvųjų asmeninės paskirties automobilių atvykimas į Lietuvos Respublikos teritoriją bus leidžiamas ne tik per tarptautinius valstybės sienos perėjimo punktus Kalvarija–Budziskas ir Saločiai–Grenstalė, kaip yra šiuo metu, bet ir per punktus Būtingė֪֪–Rucava, Smėlynė–Medumai ir Lazdijai–Aradninkai.

Tarptautinius komercinius vežimus vykdantiems automobilių vairuotojams Lietuvos sieną, kaip ir dabar, galima kirsti per šiuos punktus: Kalvarija–Budziskas, Lazdijai–Aradninkai, Saločiai–Grenstalė, Būtingė–Rucava, Smėlynė–Medumai, Medininkai–Kamenyj Logas, Šalčininkai–Benekainys, Raigardas–Privalka, Kybartai–Černyševskojė ir Panemunė–Sovetskas.

Asmenims, grįžusiems ar atvykusiems iš užsienio valstybių, ir toliau bus privaloma 14 dienų saviizoliacija, išskyrus asmenis, grįžusius ar atvykusius iš Estijos Respublikos, Latvijos Respublikos ar Lenkijos Respublikos.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) atkreipia keliauti sausuma planuojančių asmenų dėmesį, kad į Lenkiją šiuo metu užsieniečiai neįleidžiami, tačiau jau nuo gegužės 11 d. Lietuvos piliečiai galės vykti į šią šalį darbo, verslo ar studijų reikalais. Grįžus iš Lenkijos į Lietuvą nebus taikoma 14 dienų izoliacija.

Nuo gegužės 11 d. į Lietuvą jos piliečiai lengvaisiais automobiliais iš Lenkijos galės grįžti ir per Lazdijų – Aradininkų pasienio kontrolės punktą. Iki minėtos datos grįžti į Lietuvą galima tik per Kalvarijos punktą.

Lietuvos piliečiams nėra apribojimų išvykti į Baltarusiją, tačiau grįžti atgal į Lietuvą per pasienyje su šia šalimi veikiančius punktus draudžiama. Tiesa, išimtiniais atvejais grįžti galima, bet tik gavus Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos (VSAT) vado ar jo įgalioto asmens leidimą. Būtina atminti, kad tokie atvejai kiekvieną kartą VSAT vertinami individualiai, iš anksto gavus dokumentus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)