„Mes nesustojamai dirbame, organizuojame skrydžius, turime tam tam tikrą sąryšį su kompanijomis, nes visi skrydžiai užsakomieji, reiškia, yra mokami, ir atsižvelgus į nuolaidinius susitarimus, ten, kur lėktuvuose dar bus vietų ir jis skris nepilnas, kompensuosime orlaivių išlaidas“, – žurnalistams penktadienį sakė susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevčius.

Pasak jo, grįžti į Lietuvą šiuo metu nori daugiau nei 5 tūkst. šalies piliečių, o per pastarąsias dienas įvairiais būdais grįžo 1340 žmonių.

„Darome viską, kad sudarytume galimybes jiems grįžti, bet turime ir tokių atvejų, kai užsiregistravusieji piliečiai net išsipirkę bilietus neatvyksta į oro uostą“, – sakė ministras.

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sako, kad pasitaiko atvejų, kai užsienyje esantys ir skrydžio į Lietuvą bilietus įsigiję šalies piliečiai neatvyksta į oro uostą.

Jaroslavas Narkevičius

„Turime atvejų, kai užsiregistravusieji piliečiai, išsipirkę bilietus, neatvyksta į oro uostą. Gali būti skirtingos priežastys. Gali nespėti atvykti į oro uostą, kiti užsiregistravusieji gal tiesiog apsigalvoja“, – žurnalistams penktadienį sakė J. Narkevičius.

„Vykdomas tikrai smulkus organizacinis darbas. Tiesioginį ryšį turime arba su ministrais, arba su (ministrais – ELTA) pirmininkais, kai situacija dega“, – teigė J. Narkevičius.

Naujausia informacija norintiems grįžti

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius penktadienį pristatė naujausią informaciją norintiesiems iš užsienio grįžti į Lietuvą.

„Šiandien organizuojamas skrydis iš Paryžiaus, 220 vietų, reisas jau užpildytas. Šiandien taip pat vyks skrydis iš Kopenhagos į Kauną, lėktuve dar buvo 38 laisvos vietos.

Yra galimybė dar šiandien Lietuvos piliečiams grįžti iš Portugalijos, reikėtų iš Portugalijos sostinės susirasti skrydį į Varšuvą, tada jungiamuoju skrydžiu grįžti į Lietuvą. Kovo 21 dieną Londone įstrigusiems piliečiams planuojame užsakomąjį skrydį į Vilnių. Kovo 23 dieną taip pat užsakome papildomą skrydį Londonas-Vilnius“, – penktadienį žurnalistams teigė J. Narkevičius.

Anot ministro, šiuo metu derinamos galimybės įvykdyti skrydžius ir iš kitų tolimų šalių.

„Dar iki 2-3 valandos nakties deriname galimybes išskristi iš Jungtinių Arabų Emyratų, Abu Dabio, buvo keblumų su administracija, iš Kenijos, Bankoko, ypač iš Indijos. Teko netgi tiesiogiai kontaktuoti su orlaivių atstovais, kalbėti apie pavardžių pateikimą“, – sakė J. Narkevičius.
Jo teigimu, situacija dėl skrydžių keičiasi kiekvieną dieną.

„Visus šiuos skrydžius Susisiekimo ministerija organizavo kaip užsakomuosius, situacija keičiasi kiekvieną dieną, stengiamės subalansuoti Lietuvos piliečių atskridimą į Varšuvą, kad galėtų atskristi į Vilnių“, – pridūrė J. Narkevičius.

Užsienio reikalų ministerijos duomenimis, lietuviams, įstrigusiems ar atkeliaujantiems į Lenkiją, iki kovo 20 d. planuojamas skrydis 22 val. vietos laiku iš Varšuvos į Vilnių.

Siekiant padėti Danijoje likusiems Lietuvos piliečiams, kovo 20 d., 18:00 val. Danijos laiku, DAT skraidina ATR lėktuvą iš Esbjergo į Kauno Karmėlavos oro uostą.

Siekiant padėti Jungtinėje Karalystėje įstrigusiems lietuviams, kovo 23 d. „Kidy Tour“ organizuoja užsakomąjį skrydį Londonas - VIlnius. Numatomas skrydžio laikas – kovo 23 d. iš Londono Stanstedo oro uosto 12:00 val. vietos laiku. Kaina: 275 Eur/asm.

Siekiant padėti Prancūzijoje įstrigusiems lietuviams, kovo 21 ir 23 dienomis organizuojami tiesioginiai skrydžiai iš Paryžiaus Bovė oro uosto į Vilnių aviakompanijos „Avion Express“ lėktuvais.Kaina: 235 Eur/asm.

Turkijos oro linijos („Turkish Airlines“) skraidins paskutinį skrydį iš Stambulo į Vilnių kovo 24 d.
Kovo 19, 20, 22 ir 23 dienomis kasdien vyks po vieną skrydį; kovo 21 dieną yra suplanuoti du skrydžiai iš Stambulo į Vilnių.

Lietuviams, norintiems sugrįžti iš Nyderlandų, organizuojamas papildomas skrydis kovo 23 d. iš Amsterdamo į Vilnių .Skrydis numatomas kovo 23 d. 16:25 val. vietos laiku iš Amsterdamo oro uosto į Vilnių.

Lietuviams, įstrigusiems ar atkeliaujantiems į Lenkiją, iki kovo 20 d. planuojamas skrydis 22 val. vietos laiku iš Varšuvos į Vilnių.

Skrydis Lisabona-Varšuva-Vilnius numatomas kovo 20 d. 12:55 val. vietos laiku iš Lisabonos į Varšuvą; 22:00 val. vietos laiku iš Varšuvos į Vilnių.

Skrydis Lisabona-Paryžius-Vilnius numatomas kovo 20 d. 6:25 val. („RYANAIR“); 12:15 val. („EASYJET“); 17:00 val. („EASYJET“) vietos laiku iš Lisabonos į Paryžių; kovo 21 d. 10:30 val. vietos laiku iš Paryžiaus į Vilnių.

Skrydis Lisabona-Amsterdamas-Vilnius planuojamas kovo 22 d. 15:25 val. (KLM); kovo 23 d. 8:30 val. (TAP) vietos laiku iš Lisabonos į Amsterdamą ir kovo 23 d. 16:25 val. vietos laiku iš Amsterdamo į Vilnių.

Lietuvos piliečiams, įstrigusiems Vietname ir Tailande, organizuojamas užsakomasis skrydis „Bamboo“ avialinijų reisu Hošiminas-Bankokas-Kaunas. Pageidaujančių pasinaudoti šia galimybe sugrįžti į Lietuvą prašoma registruotis: https://www.vietnamballoons.com/book-online.

Skrydžio kainos: ekonominė klasė: 999 eurai Eur/asm. (254 vietos); verslo klasė: 2 499 Eur/asm. (28 vietos).

Siekiant padėti Baltijos šalių piliečiams, įstrigusiems Tenerfėje, kompanija „Atlantic Travel“ skelbia galimybę organizuoti papildomą skrydį iš Tenerifės į Rygą kovo 21 dieną, atsižvelgiant į žmonių, išreiškusių poreikį, kiekį.

Vis dar vyksta skrydžiai iš Norvegijos į Lietuvą, kuriais gali sugrįžti Lietuvos piliečiai.
Kol kas vykdoma apklausa dėl užsakomojo skrydžio Balis-Vilnius organizavimo, kuris vyktų 23 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (236)