Lenkijos pasienyje prie Lazdijų vilkikų eilė trečiadienio popietę buvo nutįsusi beveik iki Lazdijų miesto ribos. Neilgėja ji tik todėl, kad policijos pareigūnai į šį kelią leidžia įvažiuoti tik tiek sunkvežimių, kiek jų kerta sieną, o likusieji lieka stovėti keliuose Lazdijai-Krosna ir Lazdijai-Alytus.

Prie pat valstybių sienos eilė tai pajuda, tai visai sustoja, o lietuvių pasieniečiai ją tik stebi – viskas priklauso nuo to, kokiu greičiu darbuojasi Lenkijos pareigūnai.

Eismą reguliuojantis Alytaus apskrities policijos ekipažas paaiškino, kad neleidžia daugiau vilkikų stovėti kelyje Lazdijai-valstybės siena dėl koronaviruso grėsmės Lazdijų miestui – stengiasi, kad eilės galas neatsidurtų pačiame mieste.

„Važiavau prie Kalvarijos pasienio punkto pirmadienį vakare, 21 val. atsistojau prieš Marijampolę, ties „Statetos“ degaline, tai buvo apie 43 kilometrai iki sienos. Iki šio laiko stovėjau ten. Nuo Kalvarijos įvažiavimo, kur yra viadukas, likus 13-14 kilomenrų iki sienos, policijos pareigūnai nukreipė į Lazdijus.

Pasakė, kad čia nėra eilės“, – pasakojo bendrovės Klaipėdos rajono bendrovės „Grensena“ vilkiko vairuotojas.

Drauge su juo nuo Kalvarijos atvažiavo 20 automobilių kolona.

„Čia, pasirodo, viskas ne taip, kaip jie kalbėjo – eilė nuo Seirijų, ir čia dabar mes atvažiavę stovim. Kada čia viskas įvyks, neaišku“, – nuogąstavo vyras.

Europaletes į Vokietiją, Frankfurtą prie Maino, gabenantis klaipėdietis teigia negavęs jokios informacijos, kas vyksta už Lazdijų, tik ką išgirsta per radijo žinias. Paklaustas, ar greitai juda eilė, jis sakė dar kol kas nepajudėjęs iš vietos – kaip atvažiavo, taip ir stovi.

Drauge su lietuviais eilėje daugiausiai stovi lenkų vilkikai, bet yra ir transporto priemonių su rusiškais, baltarusiškais, ukrainietiškais, latviškais valstybiniais numeriais. „Lazdijų vanduo“ pasirūpino vairuotojus nemokamai aprūpinti geriamu vandeniu, savivaldybė pastatė biotualetus, o iš daugybės prieš porą dešimtmečių pakelėje tarp Lazdijų ir Lenkijos sienos veikusių užkandinių, panaikinus sienos kontrolę, liko tik krūmais apaugę griuvėsiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)