„Bolt“ startuoja antradienį

Kaip rašoma pranešime spaudai, nuo šiandien Vilniaus mieste jau galima išsinuomoti ir naudotis „Bolt“ paspirtukais. Miesto valdžios teigimu, mažesnis viešuoju transportu besinaudojančių keleivių srautas – vienas iš būdų išvengti viruso plitimo grėsmės.

Savivaldybės teigimu, miesto viešasis transportas nesustos, tačiau bus nuolat vėdinamas, dezinfekuojamas, bus imtasi kitų saugos priemonių. Virusas plinta per orą, tad keleiviams patariama laikytis atstumo vieniems nuo kitų. Paspirtukų ar kitų asmeninių transporto priemonių naudojimas ir laisvesni autobusai bei troleibusai – papildoma efektyvi priemonė išvengti artimo kontakto.

„Nebuvo jokių dvejonių, kaip pasielgti, kai su mumis, prašydama išleisti į gatves paspirtukus anksčiau, susisiekė miesto valdžia. Tikimės, kad operatyvi reakcija ir alternatyvios transporto priemonės suteikimas, prisidės prie sklandesnio viruso plitimo mažinimo“, – teigia „Bolt“ Lietuvoje vadovas Andrius Pacevičius.

Tikinama, kad karantino laikotarpiu „Bolt“ itin daug dėmesio skirs paspirtukų higienai: jie bus reguliariai valomi, dezinfekuojami.

„Kol kas startuosime su turimu 200 paspirtukų parku, tačiau vėliau jį išplėsime. Karantino metu paspirtukų atrakinimas nieko nekainuos, o minutės kaina bus 15 centų“, – pasakoja A. Pacevičius.

Kaip ir praėjusį sezoną, bus reguliariai atliekamos ir įprastos paspirtukų patikros bei techninės priežiūros darbai. Siekiant užtikrinti patogumą – kiekviename paspirtuke yra įmontuotas GPS sekiklis, kuris „Bolt“ programėlėje nurodys vietą, iš kurios galima paspirtuką pasiimti. Be to, pasibaigus kelionei, paspirtukų nebūtina palikti specialiai pažymėtose vietose, nes „Bolt“ komanda juos surinks ir išvežios į numatytas miesto teritorijas.

Papildomai pranešama, kad veiksmų imamasi ir teikiant kitas „Bolt“ paslaugas – „Bolt Food“ klientams užtikrinamas 100 proc. bekontaktis užsakymų pristatymas, be tiesioginio kliento ir kurjerio kontakto, rūpinamasi papildomu dezinfekcinio skysčio užsakymu, kuriuo bus aprūpinti ir „Bolt“ pavėžėjai, keleiviams rekomenduojama rinktis atsiskaitymą be grynųjų pinigų, sėsti ant galinės automobilio sėdynės, taip didinant atstumą tarp vairuotojo ir keleivio.

Sekmadienį paslaugą pradėjo „Scoot911“

Nuo sekmadienio judriausiose Vilniaus arterijose paspirtukų dalijimosi veiklą pradėjo nauja įmonė „Scoot911“.

„Reaguodami į Vilniaus savivaldybės ir Lietuvos Vyriausybės rekomendacijas dėl koronaviruso plitimo ir raginimus pradėti sezoną kaip galima anksčiau, jau sekmadienį į gatves išvežame daugiau nei 100 paspirtukų, kuriais bus galima į savo kelionės tikslą nusigauti ne tik greitai, bet ir saugiai“, –komentavo Ričardas Šukys, paspirtukų dalijimosi bendrovės „Scoot911“ vadovas.

Scoot911

„Scoot911“ paspirtukai yra pagaminti specialiai dalijimuisi, didesniais ratais, platesne plaforma bei aprūpinti didesniu, net 65 km nuvažiuojamu atstumu. Teigiama, kad šie paspirtukai yra itin paprastai valdomi, stabilesni ir tinkami įvairaus amžiaus žmonėms

Primenama laikytis higienos rekomendacijų – nusiplauti ir dezinfekuoti rankas po įvairių paviršių lietimo.

„Transportuodami, kraudami ar valydami paspirtukus, mes juos dezinfekuosime taip pat“, – prideda R. Šukys.

Paspirtukais galima naudotis „Scoot911“ mobiliosios programėlės pagalba visoje Vilniaus miesto teritorijoje, tačiau pradėti ir pabaigti kelionę galima tik Vilniaus centre – ši teritorija pažymėta programėlėje.

„Scoot911“ prekės ženklą valdo „Medium Group“ – 11 metų tarptautines telematikos, elektroninės vairuotojų darbo laiko apskaitos bei motyvacijos ir paspirtukų dalijimosi paslaugas teikianti įmonė, veikianti JAV bei 20 Europos šalių

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)