„Tiesa sakant, atsižvelgiant į besikeičiančias aplinkybes, mes nebegalime išlaikyti dabartinio įdarbinimo lygio, todėl turėsime nurėžti darbo vietas. Galbūt trumpam laikotarpiui, galbūt ilgesniam“, – „British Airways“ darbuotojams skirtame pranešime teigė A. Cruzas.

Oro linijos visame pasaulyje dėl koronaviruso COVID-19 jau atšaukė tūkstančius skrydžių, daugiausia į Kiniją ir Italiją.

Aviacijos industrija ypač kenčia nuo pandemijos padarinių. Iš viso koronavirusas jau pražudė daugiau nei 5 000 žmonių visame pasaulyje, juo užsikrėtė 134 300 žmonių.

Anksčiau šią savaitę JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė, kad dėl koronaviruso 30 dienų draudžiami visi skrydžiai iš žemyninės Europos į Jungtines Valstijas.

Tarptautinė oro transporto asociacija (IATA) įspėjo, kad JAV įvestas transatlantinių skrydžių draudimas dar labiau pakenks aviacijos bendrovėms, kurios ir taip smarkiai nukentėjo nuo koronaviruso protrūkio.

Šis Vašingtono žingsnis „sukurs didžiulį spaudimą oro linijoms dėl pinigų srautų trūkumo“, teigė IATA vadovas Alexandre'as de Juniacas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)