Informacija turi būti pateikta iki ketvirtadienio, kovo 12 dienos, darbo pabaigos. Įvertinus gautuosius duomenis, bus sprendžiama dėl tolesnių veiksmų.

Valstybės ekstremalių situacijų centro vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, būtina maksimaliai pasirengti visiems galimiems scenarijams.

„Nuolat kartojame, kad kiekviena diena yra naujas iššūkis, o naujojo koronaviruso akistatoje sprendimai turi būti priimami žaibiškai, bet pamatuotai. Todėl turime numatyti kelis žingsnius į priekį, sudėlioti visus už ir prieš, svarbiausiu prioritetu laikydami Lietuvos žmonių sveikatą. Jei dėl to reikėtų riboti ar išvis uždaryti skrydžius į ir iš paveiktų teritorijų – tai ir būtų padaryta“, – pranešime cituojamas A. Veryga.

Rekomenduoja atšaukti skrydžius į Italiją

Valstybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centras (VESOC) visoms oro linijų bendrovėms rekomenduoja spręsti dėl skrydžių iš Lietuvos į visą Italiją ir iš jos atšaukimo. Toks sprendimas priimtas šiandien vykusiame VESOC posėdyje.

VESOC vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, imtis šių priemonių siūloma siekiant tinkamai valdyti naujojo koronaviruso (COVID-19) plitimo grėsmes.

„Stebime situaciją Italijoje, padėtis ten sudėtinga. Atsižvelgę į tai, savo ruožtu, imamės priemonių, kad išvengtume viruso plitimo Lietuvoje. Tam būtina laikinai, kol baigsis koronaviruso plitimo grėsmė, susilaikyti nuo kelionių į Italiją“, – sako A. Veryga.

SAM primena, kad kovo 10 d. visa Italija, o ne tik keturi jos regionai, kaip iki šiol, paskelbti paveikta teritorija.

koronaviruso vizualas