Kaip nurodo Lenkijos ambasados Vilniuje atstovė Malgorzata Mozyro, pirmiausia kontrolė įvesta šalies Vakaruose viešojo kelių transporto atžvilgiu. Vėliau kontrolė bus išplėsta į kitus sienos kirtimo punktus bei kitas transporto rūšis. Nuo kovo 10 dienos kontrolė įvesta ir prie Lenkijos–Lietuvos sienos.

„Prašome visų keleivių, dėl jų pačių sveikatos, sąžiningai pildyti anketas, o vežėjų bei operatorių – pagal galimybę – pateikti keleiviams anketas užpildymui iš anksto, kad kontrolė prie sienos galėtų vykti greitai ir sklandžiai“, – rašoma pranešime.

Taip pat prisegamos nuorodos, kur galima rasti vairuotojo ir keleivių korteles: vairuotojo kortelė; keleivio kortelė.

„Tokiu būdu surinkti duomenys padės sanitarinėms tarnybos kontaktuotis su keleiviais, nustačius jų užsikrėtimo aukščiau minėtu virusu riziką“, – rašoma pranešime.

Pasienyje lenkai pradėjo matuoti iš Lietuvos vykstančių asmenų temperatūrą

Lazdijų – Ogrodnikų pasienio kontrolės punkte, kaip ir kituose Lenkijos perėjose, buvo pradėti sanitariniai patikrinimai dėl koronaviruso, pranešė naujienų portalas Sejny.info

Pranešama, kad pasieniečiai stabdo į Lenkiją vykstančius automobilius bei autobusus, o ugniagesiai matuoja jų vairuotojų ir keleivių kūno temperatūrą. Įtarti dėl koronaviruso asmenys būtų palydėti į specialią palapinę iš kurios greitosios medicininės pagalbos automobiliu būtų išgabenti į Augustavo arba Suvalkų ligonines.

Visi pareigūnai dirba vilkėdami specialius apsauginius kombinezonus, saugančius nuo virusų.

Lietuvoje papildomų priemonių nenumatoma

„Defi“ susisiekė su Lietuvos Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Prevencijos skyriaus viršininku Giedriumi Mišučiu. Jis portalui komentavo, kad kol kas, kalbant apie Lietuvos vidaus sienų patikrą, mūsų šalyje daugiau jokių naujovių nenumatoma.

„Kalbant apie vidaus sienas, pas mus išlieka tos pačios priemonės, kaip ir buvo paskutiniu metu.

Šalia dokumentų patikrų, pasienietiškių funkcijų, keliaujančių automobilių tikrinimų, ar jie nėra vogti ar ieškomi, tos priemonės, tokios, kaip keliaujančių informavimas, jų anketų pildymas, informacinės medžiagos dalijimas, nukreipimas į gydymo įstaigas, jis ir išlieka. Tai buvo daroma ir praėjusią, ir šią savaitę“, – sakė jis.

Paklaustas dėl galimai didėsiančių eilių pasienio ruožuose, specialistas jų neprognozavo, nes, kaip teigė, VSAT duomenimis, Lenkijoje bus stabdomi ne visi automobiliai, o bus vadovaujamasi pasirinktinio tikrinimo principu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)