„Lufthansa“ grupė yra priversta atšaukti skrydžius dėl ekonominių ir su veikla susijusių priežasčių, nes daugelis keleivių nebegali patekti į šalį“, – sakoma „Lufthansa“ pranešime.

„Lufthansa“ ir antrinių bendrovių „Swiss Air Lines“ bei „Austrian Airlines“ skrydžiai į Tel Avivą ir Eilatą bus atšaukti nuo šio sekmadienio, kovo 8 d., iki žiemos sezono pabaigos – kovo 28 d., pranešė oro linijos.

Penktadienį ir šeštadienį dalis skrydžių į Izraelį taip pat bus atšaukti, „nes lėktuvų įgulos taip pat yra paveiktos naujųjų apribojimų“.

Izraelis trečiadienį uždraudė į šalį atvykti beveik visiems ne izraeliečiams iš Prancūzijos, Vokietijos, Ispanijos, Austrijos ir Šveicarijos.

Anksčiau trečiadienį Izraelio pareigūnai taip pat įvedė karantiną iš šių šalių atvykstantiems Izraelio piliečiams ir nuolatiniams gyventojams.

Panašūs apribojimai anksčiau buvo įvesti iš žemyninės Kinijos, Honkongo, Tailando, Singapūro, Makao, PIetų Korėjos, Japonijos ir Italijos atvykstantiems žmonėms.

„Lufthansa“ jau anksčiau paskelbė, kad dėl koronaviruso protrūkio kurį laiką nekils 150 bendrovės lėktuvų, tarp jų – 25 ilgų nuotolių orlaiviai, o skrydžių skaičius bus sumažintas 25 proc.

„Lufthansa“ ketvirtadienį pranešė, kad kovą atšaukiama 7 100 skrydžių Europoje, tarp jų – 3 750 skrydžių iš Frankfurto ir 3 350 iš Miuncheno.

Dauguma atšauktų skrydžių turėjo būti vykdomi Vokietijos viduje, į tokius miestus kaip Berlynas ir Hamburgas.

Tuo tarpu „antrasis skrydžių atšaukimų taškas“ yra Italija. Atšaukti skrydžiai į Milaną, Veneciją ir Romą.

„Lufthansa“ keleiviams siūlo prieš išvykstant į oro uostą pasitikrinti bendrovės interneto svetainėje, ar jų skrydis nėra atšauktas, nes, „be skrydžių Vokietijoje ir Italijoje, paveikti ir kiti skrydžiai į Skandinaviją, Didžiąją Britaniją, Baltijos šalis, Lenkiją, Rusiją, Prancūziją, Ispaniją, Portugaliją ir t.t.“

„Lufthansa“ iki balandžio pabaigos taip pat atšaukė visus skrydžius į žemyninę Kiniją ir Iraną, sumažintas ir skrydžių į Honkongą ir Seulą skaičius.

Bendrovė dėl koronaviruso poveikio sustabdė naujų darbuotojų priėmimą. „Kol kas neįmanoma apskaičiuoti viruso poveikio pajamoms“, – sakoma „Lufthansa“ pranešime.

Tarptautinė oro transporto asociacija (IATA) perspėja, kad iš viso aviacijos sektorius dėl koronaviruso epidemijos gali netekti apie 63–100 mlrd. dolerių pajamų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)