„25 ilgų nuotolių skrydžių lėktuvai ir 125 mažo ir vidutinio nuotolio skrydžių lėktuvai“ nebeskraidys, – naujienų agentūrai AFP sakė bendrovės, valdančios oro linijas „Eurowings“, „Austrian“ ir „Swiss“, atstovas spaudai.

Pastarosiomis dienomis smuko „Lufthansa“ akcijų vertė, kadangi vis aiškėja COVID-19 viruso protrūkio padarinių mastas aviacijos sektoriui. Akcijų vertė šiuo metu yra 27 proc. mažesnė nei metų pradžioje.
Pirmadienį bendrovė pranešė sumažinsianti savo vykdomų skrydžių skaičių 25 proc. Labiausiai paveikti buvo trumpo ir vidutinio nuotolio skrydžiai į tokias vietoves, kurias viruso epidemija paveikė smarkiausiai – skrydžiai nebevykdomi į kai kurias Italijos ir Vokietijos teritorijas.

Iki balandžio pabaigos bendrovė nevykdys skrydžių ir į kitas viruso paveiktas šalis, įskaitant Kiniją ir Iraną.

„Lufthansa“ taip pat sustabdė naujų darbuotojų samdymą, taip bandydama sušvelninti viruso padarinius, kurių, kaip teigė pirmadienį, „yra neįmanoma pamatuoti“.

Tarptautinė civilinės aviacijos organizacija paskelbė, kad viruso protrūkis pasaulio aviacijos bendrovėms galimai kainuos 4-5 mlrd. dolerių pajamų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)