Per praėjusius metus gyventojai „Swedbank“ sudarė 48 proc. daugiau lizingo sutarčių nei 2018 m., ir 3 iš 4 lizingo būdu įsigytų automobilių buvo visiškai naujos arba iki vienerių metų amžiaus transporto priemonės.

„Praėjusieji metai parodė aiškią tendenciją – vis didesnei gyventojų daliai jų finansinės galimybės leidžia įsigyti naujesnį automobilį ir gyventojai tuo naudojasi. Pernai išaugo ir sudarytų automobilio finansavimo sutarčių skaičius, ir bendra finansavimo suma. Kita tendencija − vis daugiau gyventojų renkasi elektra varomus ar hibridinius automobilius, taip papildydami šalies automobilių parką aplinkai draugiškomis transporto priemonėmis“, – sako „Swedbank“ Vartojimo paskolų ir automobilių finansavimo departamento direktorius Tomas Pulikas.

Kaip rodo „Swedbank“ duomenys, pirkdami automobilį lizingu gyventojai renkasi vidutiniškai tris kartus brangesnes transporto priemones nei su automobilio paskola. Vidutinė automobilio finansavimo lizingu suma pernai siekė daugiau nei 17 tūkst. eurų, paskolos automobiliui suma – daugiau nei 6 tūkst. eurų.

Banko duomenimis, populiariausi tarp šalies gyventojų yra nauji „Toyota“, „Škoda“, „Volkswagen“ „Kia“, ir „Nissan“ gamintojų automobiliai. Pirkdami naudotus automobilius gyventojai linkę riktis ir „Audi“ bei BMW gamintojų automobilių modelius.

„Praėjusių metų pavasarį startavusiu banko žaliosios iniciatyvos pasiūlymu per 7 mėnesius pasinaudojo beveik 150 pirkėjų. Jie rinkosi įsigyti žemų emisijų, kai anglies dvideginio emisija neviršija 95 g/km, „Toyota“, „Hyundai“ ir „Audi“ markių automobilius“, − komentuoja T. Pulikas.

„Swedbank“ duomenys rodo, kad gyventojai automobilio lizingo ar paskolos sumą renkasi išsimokėti vidutiniškai per penkerius metus, o vidutinė įmoka dažniausiai sudaro iki 16 proc. pirkėjo mėnesio pajamų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)