Apie susiklosčiusią situaciją „Delfi“ papasakojo Lietuvos profesinių sąjungų aljanso pirmininkas Audrius Cuzanauskas. Informaciją patvirtino ir „Arijaus“ viešųjų ryšių vadovė Virginija Kaunietė.

„Pats apie tai sužinojau būdamas Charkive, kur vykdome konsultacijas. Vienas iš įmonės „Arijus“ darbuotojų papasakojo, kad jo kolegos yra įstrigę Belgijoje“, – sakė jis.

A. Cuzanauskas sakė, kad susisiekė su ten esančiu darbuotoju, kuris pasakojo, kad sekmadienį, stovint parkavimo aikštelėje Belgijoje, atvyko transporto inspekcija, policija, kitos institucijos, ir areštavo 13 vilkikų.

„Darbuotojai yra atvežti į vieną viešbutį. Iš pradžių policija juos apklausė, paimti visi darbo dokumentai (sutartys, vairuotojo kortelės, leidimai būti šalyje ir kt).

Tam tikrus daiktus buvo leista pasiimti iš automobilių. Tada darbuotojai kreipėsi į įmonę, paaiškino, kad yra viešbutyje ir kažkas turėtų apmokėti, dar yra maitinimas ir t.t. Įmonė atsakė, kad už nieką nemokės. Jei reikia, skolinkitės.

Vakar jiems pasakyta, kad turi atvažiuoti įmonės autobusas, juos pasiimti ir nuvežti prie sunkvežimių, kad jie galėtų pasiimti visus savo daiktus ir t.t.

Nors tarnybos nurodė, kad automobiliai yra konfiskuoti. Netiesa, kad jie galės pasiimti savo daiktus, prieiti prie automobilio gali leisti tik teisėjas“, – ketvirtadienį sakė A. Cuzanauskas.

Pašnekovo teigimu, konfiskavimo pagrindas – dėl galimo sukčiavimo, nesilaikomų Belgijos įstatymų, atlyginimų nemokėjimo.

A. Cuzanauskas dar sakė, kad tarp 13 vairuotojų yra lietuvių, baltarusių, rusų ir ukrainiečių, o jie apsistoję viešbutyje „Ibis budget“.

Už viską sumokės

V. Kaunietė sakė, kad 13 įmonės vilkikų Belgijoje sulaikyta dėl iki šiol nežinomų priežasčių.

„Už apgyvendinimą ir maitinimą apmoka įmonė šiuo metu. Jau yra išvykęs transportas juos parsivežti. Vairuotojams mokame dienpinigius už komandiruotėje praleistą laiką, mokėsime ir už prastovas.

Priežasčių, kodėl Belgijos pareigūnai taip padarė, mes dar nežinome. Negavome jokių duomenų, kuo esame nusižengę. Su įmone niekas tiesiogiai nesusisiekė, mūsų teisininkai bendrauja su Belgijos institucijomis, laukiame daugiau informacijos.

Esame informavę „Linavą“, informuojame Lietuvos ambasadą Belgijoje, laukiame, kas bus toliau“, – „Delfi“ sakė ji.

„Sodros“ duomenimis, vasario 25 dieną „Arijus“ turėjo 317 darbuotojų, kuriems sausį mokėtų atlyginimų vidurkis popieriuje buvo 1926,07 euro (apie 1190 eurų į rankas).

„Arijaus“ akcininkė – Diana Ramonienė, o direktorius – Arijus Ramonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (560)