„Priėmėme sprendimą trauktis, nes nebėra prasmės tęsti veiklos, kai nebėra klientų ir esi nebereikalingas. O vakar atėjo žinia, kad jie (Norvegijos kelių administracija – aut. past.) planuoja atimti licenciją. Čia jau antras kartas. Buvo planas sausio 6 d. atimti, bet neįvyko“, – komentuoja T. Stonys.

Kaip praneša portalas „Skandinavija.today”, po užsitęsusio Norvegijos darbo inspekcijos, Mokesčių administracijos ir Kelių direkcijos tikrinimo, Norvegijos Viešųjų kelių administracija pranešė, kad „Vlantana Norge“ veiklos licencijos yra panaikinamos. Tai reiškia, kad įmonė praranda teisę vykdyti krovinių pervežimo veiklą Norvegijoje.

Kaip nurodoma Norvegijos kelių administracijos pranešime spaudai, tokio spendimo priežastys: nustatyti rimti vairavimo ir poilsio laikotarpių pažeidimai, įstatymais numatytų dokumentų nepateikimas, sistemingas netinkamas darbo laiko apskaitos žiniaraščių registravimas, pažeidimai išmokant darbo užmokestį, nepakankamas darbuotojų apmokėjimas.

Kelių administracijos departamentas pažymi, kad tai yra pirmas kartas, kai Norvegijos viešųjų kelių administracija panaikina licencijas dėl netinkamo darbo.

„Klientų jau kaip ir nebeturime. Paskutiniam klientui turime įsipareigojimus iki vasario 29 d. nuvežti paskutinius jų užsakymus. Savo įsipareigojimus baigiam, o klientai dirba su kitomis įmonėmis“, – sako T. Stonys.

Anot jo, kovo 1 d. „Vlantana Norge“ jau nebevykdys užsakymų, visi vairuotojai yra paleidžiami. „Kritinė masė paleista, jau baigė savo darbą, likę tik kelioliką vairuotojų“, – pažymi „Vlantana“ vadovas.

Delfi primena, kad pernai lapkritį kilo skandalas dėl „Vlantana Norge“ darbuotojų darbo sąlygų, kurios buvo vadinamos „šiuolaikine vergija“. Kaip skelbiama LRT tyrime, vairuotojai skundėsi dėl neteisėto atleidimo iš darbo, klastotų darbo laiko apskaitos žiniaraščių, perpus sumažinant realiai jų dirbtą laiką ir kitų pažeidimų. Taip pat nurodoma, kad vairuotojai prieš įdarbinimą turėjo pasirašyti prašymą atleisti iš darbo savo noru, bet be datos.

Norvegijoje veikianti „Vlantana Norge“ yra atskiras juridinis vienetas su viena didžiausių Lietuvos logistikos bendrovių „Vlantana“ susijusi per akcininkus. Registrų centro duomenimis, „Vlantanos“ akcininkai: bendrovė „Stonus Group“, Alfredas Stončius, Stanislovas Stončius, Vladas Stončius. Pastarasis asmuo yra „Vlantana Norge“ valdybos pirmininkas.

Kaip skelbia „Skandinavija.today”, „Vlantana Norge“ būstinė yra įsikūrus Gardermoene, Norvegijoje. Daugiausiai įmonėje įdarbintų vairuotojų yra iš Lietuvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (279)