Preliminarios dvejų metų trukmės sutartys su konkursą laimėjusiais rangovais pasirašytos sausio pradžioje.

„Lietuvos geležinkelių“ atstovas Gintaras Liubinas nurodė, kad konkrečius darbus atliks įmonės, kurios bus atrinktos atnaujinto varžymosi būdu iš trijų jau pasirinktų rangovų.

„Po viešųjų pirkimų procedūrų preliminarios sutartys yra pasirašytos su trimis skirtingais rangovais skirtingus regionus aptarnauti, kurie kasmet kartą arba kelis kartus per metus atnaujinto varžymosi būdu varžosi atlikti reikalingus remonto darbus“, – BNS sakė G. Liubinas

Vilniaus regione geležinkelius preliminariai už 13,5 mln. eurų turėtų remontuoti „Lietuvos geležinkelių“ antrinė įmonė Geležinkelio tiesimo centras (GTC), „Hidrostatyba“ ir Estijos geležinkelių paslaugų grupės „Skinest Rail“ įmonė „Vitras-S“ kartu su bendrove „Leonhard Weiss“, nurodoma centriniame viešųjų pirkimų portale.

Kauno regione darbus galės atlikti GTC, „Latvijos geležinkelių“ antrinė įmonė „LDz Infrastruktūra“ bei „Vitras-S“ ir „Leonhard Weiss“ konsorciumas, o preliminari jų vertė yra iki 28,8 mln. eurų

Klaipėdos regione iki 21,2 mln. eurų vertės užsakymų gaus GTC, „Vitras-S“ ir „Leonhard Weiss“ bei „Hidrostatyba“, Šiaulių regione – iki 28,8 mln. eurų vertės – GTC, „LDz Infrastruktūra“ bei „Vitras-S“ ir „Leonhard Weiss“.

G. Liubinas teigė, kad kiekvienas atnaujinto varžymosi nugalėtojas bus tikrinamas pagal „Lietuvos geležinkelių“ rizikos valdymo taisykles.

„Dėl nugalėtojo yra kreipiamasi į Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos komisiją. Ji daugmaž per mėnesį pateikia išvadas dėl konkurso nugalėtojo patikimumo“, – sakė „Lietuvos geležinkelių“ atstovas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)