„Pastaruoju metu vis daugiau aviakompanijų nutraukia skrydžius į žemyninę Kiniją. Tris ketvirtadaliai Lietuvos oro erdvėje aptarnaujamų skrydžių yra tranzitiniai skrydžiai, Kinija patenka į populiariausių šalių, į kurias per Lietuvą skrendama tranzitu penketuką, todėl tikėtina, kad vasarį aptarnausime mažiau tranzitinių skrydžių nei tikėjomės“, – pranešime cituojamas įmonės „Oro navigacija“ generalinis direktorius Mindaugas Gustys.

Sausio pabaigoje skrydžius į Kiniją nutraukė įvairių šalių aviakompanijos, tranzitu skrendančios per Lietuvą – Didžiosios BritanijosBritish Airways“, Vokietijos „Lufthansa“, Prancūzijos „Air France“, Austrijos „Austrian Airlines“, Šveicarijos „Swiss Airlines“.

Nuo vasario pradžios skrydžius į minėtą Azijos valstybę nutraukė ir olandų oro bendrovė „KLM Royal Dutch Airlines“. Amerikiečių krovinių oro linijų bendrovė UPS paskelbė atšaukianti 22 skrydžius į šią šalį. Koreguoti skrydžių tvarkaraštį į Kiniją planuoja Vokietijos krovinių oro linijų bendrovė „Lufthansa Cargo“.

„Oro navigacija“ informuoja, kad, nors Kinija ir toliau patenka į valstybių, į kurias daugiausia skrendama per Lietuvą penketuką, sausio mėnesį fiksuotas skrydžių skaičiaus į šią šalį sumažėjimas.

Pirmąjį šių metų mėnesį aptarnauta 640 į šią šalį tranzitu per Lietuvą vykusių skrydžių arba 6 proc. mažiau nei pernai tuo pačiu metu.