Lietuvos oro uostų Aviacinių paslaugų skyriaus vadovo Aurimo Stikliūno teigimu, pernai labiausiai nustebino Kauno oro uostas – keleivių skaičius augo 15 proc. iki 1,1 mln. keleivių.

„Toks augimo tempas yra didžiausias ne tik Lietuvoje, bet ir visame regione. Kaunas keleivių augimo tempu pralenkė Rygos, Talino ir Varšuvos oro uostus. Prie to daugiausiai prisidėjo nauji skrydžiai į Vokietijos Kelno ir Niurnbergo miestus, taip pat pirmą kartą oro uosto istorijoje pradėti vykdyti užsakomieji skrydžiai. Prognozuojame, kad taip pat ir šiais metais Kauno oro uostas išlaikys aukštą keleivių augimo tempą“, – pranešime sakė A. Stikliūnas.

Skrydžių skaičius Kauno oro uoste pernai didėjo 5 proc. iki 9,9 tūkstančių.

Vilniaus oro uoste skrydžių skaičius augo 1 proc. iki 47,4 tūkst., keleivių – 2 proc. iki 5 milijonų.

Oro uostų teigimu, augimą Vilniuje lėmė keturios naujos kryptys į Londono Sitį, Eilatą, Charkovą ir Sautendą. Taip pat skrydžius pradėjo vykdyti oro bendrovė „Laudamotion“. Be to, pernai dažniau skraidinta į Stambulą, Stokholmą, Vieną bei Tel Avivą, keleiviai buvo skraidinami ir didesniais orlaiviais.

Palangos oro uoste pernai skrydžių skaičius augo 12 proc. iki 5,2 tūkst., keleivių – 7 proc. iki 338 tūkstančių.

Palangoje skrydžių daugėjo sparčiau nei keleivių. Tokį pokytį lėmė dvi naujos ir strategiškai svarbios kryptys į Dortmundą bei Bergeną, taip pat padidėjęs skrydžių dažnis Rygos kryptimi“, – pasakoja A. Stikliūnas.

Lietuvos oro uostų 2019 metų rezultatai

Aptarnautų krovinių skaičius trijuose oro uostuose per metus augo 7 proc. iki 17,2 tūkst. tonų. Vilniaus oro uostas aptarnavo 14 tūkst. tonų, Kaunas – daugiau nei 3 tūkst. tonų, o Palanga – 0,06 tonos krovinių.

Šiemet metais Lietuvos oro uostai planuoja bendrus keleivių srautus auginti iki 6,9 mln. arba 6 proc. daugiau nei 2019 metais.

Lietuvos oro uostų tinklui priklauso trys oro vartai Vilniuje, Kaune ir Palangoje. Per 2019 metus jie aptarnavo 6,5 mln. keleivių ir 62 tūkst. skrydžių. Šio žiemos sezono metu iš Lietuvos oro uostų 15 aviakompanijų tiesiogiai skraidina 76 reguliariosiomis kryptimis į 51 miestą 26 šalyse.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)