2005 m. Lapkričio 14 d. VĮ „Tarptautins Vilniaus oro uostas“ kreipėsi dėl „Lietuvos avialinijos“ priklausančios įmonės „LAL Cargo“ akcijų arešto. Antstoliams atlikus turto aprašymą, „LAL Cargo“ akcijos buvo areštuotos. Teismo nutartimi veiksmai atlikti areštuojant akcijas pripažinti neteisėtais.

Pasak „flyLAL“ atstovų, dėl neteisėto akcijų arešto aviakompanija patyrė nuostolius, areštavus „LAL Cargo“ akcijas buvo sužlugdytas „Lietuvos avialinijos Cargo“ pardavimo sandoris vienam potencialiam pirkėjui.

„flyLAL“ valdybos narys Gediminas Žiemelis teigia abejojąs ne tik VĮ „Tarptautinis Vilniaus oro uostas“ pozicijos teisėtumu, tačiau ir pozicijos ekonominiu teisingumu susiklosčiusioje situacijoje. „3 mln. litų iš sužlugdytojo 8 mln. litų vertės sandorio buvo skirti dalies oro uosto skolų padengimui. Buvome perspėję, jog ši suma bus skirta skolos grąžinimui, tačiau į tai teigiamai sureaguota nebuvo“, - sakė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją