Investuoti tokią didelę sumą į bendrovę „Joby Aviation“ nuspręsta todėl, kad dėl automobilių pramonėje matomų sparčių pokyčių norima plėstis į naujus sektorius, o „Toyota“ prezidentas Akio Toyoda nori savo valdomą įmonę pakeisti iš „automobilių gamintojos į mobilumo bendrovę“.

„Keliavimas oru yra ilgalaikis „Toyota“ tikslas, tad mums tęsiant savo darbą automobilių versle, šis susitarimas pradeda kelti mūsų žvilgsnius į dangų“, – pranešime sakė A. Toyoda.

„Su šiuo nauju ir jaudinančiu susitarimu viliamės išplėsti vartotojų judėjimo laisvę ir padidinti mėgavimąsi kelionėmis ne tik ant žemės, bet ir oru“, – pridūrė bendrovės prezidentas.

2009-aisiais įkurta „Joby Aviation“ šiuo metu vysto keturis keleivius talpinančią elektrinę transporto priemonę, kuri, kaip ir sraigtasparniai, kils ir leisis vertikaliai, nors turės keletą rotorių.

Įmonė numato, kad šis automobilis nebus parduodamas pavieniams asmenims, o taps komercine transporto priemone – keleivius skraidins apmokyti pilotai.

„Toyota“ taip pat sakė, kad „Joby Aviation“ transporto priemonių vystymui Japonijos bendrovė suteiks savo „gamybos, kokybės ir išlaidų kontrolės žinias, su kuriomis bus gaminami“ skraidantys automobiliai.

Vienas iš vykdomųjų „Toyota“ vicepirmininkų Shigeki Tomoyama prisijungs prie „Joby Aviation“ valdybos tarybos, kur užims „aktyvų vaidmenį bandant nustatyti strateginę kryptį“, pranešė automobilių gamybos bendrovė.

„Joby Aviation“ jau turi sudariusi sutartį su pavėžėjimo paslaugų bendrove „Uber“, pagal kurią susitarta išvystyti „miesto oro taksi paslaugas“.

„Toyota“ taip pat yra investavusi į dar vieną skraidančias transporto priemones vystančią bendrovę – Japonijos „SkyDrive“, užsibrėžusią pagaminti mažiausią pasaulio skraidantį automobilį.

Be kita ko, „Toyota“ plečia savo veiklą ir į kitus sektorius – įmonė šį mėnesį Las Vegase vykusioje elektronikos parodoje pranešė ketinanti Fudzijamos kalno papėdėje pastatyti ateities miestą, kuris bus varomas vandenilinių degalų elementais, o jame bus statomi autonominiams automobiliams išvystyti keliai bei išmanieji namai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)