Tai reiškia, kad bendrovė neteko didžiausios pasaulyje orlaivių gamintojos titulo, kuriuo dabar puikuojasi Europos konkurentė „Airbus“.

Boeing 737 Max“ lėktuvų skrydžiai draudžiami nuo pernai kovo, po dviejų katastrofų Indonezijoje ir Etiopijoje, per kurias žuvo iš viso 346 žmonės.

„Boeing“ teigimu, 2019 m. bendrovė sulaukė vos 54 lėktuvų užsakymų. 2018-aisiais užsakymų skaičius sudarė net 893.

Tuo tarpu oro linijoms pristatytų lėktuvų skaičius krito 53 proc. iki 380 orlaivių. Tai yra prasčiausi „Boeing“ rezultatai nuo 2007 m.

Praėjusį mėnesį bendrovė sustabdė „Boeing 737 Max“ gamybą. Dėl skrydžių draudimo „Boeing“ negali pristatyti jau pagamintų orlaivių klientams.

Palyginti „Boeing“ konkurentė „Airbus“ anksčiau sausį pranešė pernai pristačiusi 863 lėktuvus ir sulaukusi 768 lėktuvų užsakymų.

Pirmadienį darbą pradėjo naujasis „Boeing“ generalinis direktorius Davidas Calhounas. Jis tvirtino „pasitikįs bendrovės ateitimi“, o pagrindinis jo tikslas šiuo metu esą yra „Boeing 737 Max“ skrydžių atnaujinimas.

D. Calhounas pakeitė buvusį vadovą Dennisą Muilenburgą, kuris buvo atleistas, nes esą buvo būtina „atkurti pasitikėjimą“ įmone.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)