Didžiosios Britanijos laikraštis „Financial Times“, cituodamas „su situacija susipažinusius asmenis“, pirmadienį paskelbė, kad skandalo paveiktos įmonės vyresnieji pareigūnai spartina slaptų planų kūrimą, kuriuose numatoma išsiskirti su Prancūzijos automobilių gamybos bendrove „Renault“.

Tačiau „Nissan“ paskelbė pranešimą, kuriame ryžtingai paneigė šiuos pareiškimus. „Nissan“ jokiu būdu nesvarsto aljanso panaikinimo galimybių“, – sakoma bendrovės pranešime.

„Aljansas yra „Nissan“ konkurencingumo šaltinis“, – sakė įmonė, pridurdama, kad „visos dalyvaujančios bendrovės“ toliau sieks geriausių rezultatų.

Aljansas, į kurį įtraukiama ir Japonijos „Mitsubishi Motors“, jau kurį laiką patiria sunkumus, įvykus netikėtam buvusio bendrovės vadovo C. Ghosno suėmimui dėl kaltinimų finansiniais nusižengimais.

C. Ghosnas praėjusį mėnesį pažeidė savo paleidimo už užstatą sąlygas ir pabėgo iš Japonijos, kur laukė teismo. Jis teigia, kad visus jam mestus kaltinimus išsigalvojo nepatenkinti „Nissan“ darbuotojai, taip bandydami užkirsti kelią artimesniems santykiams su „Renault“.

Libane surengtoje spaudos konferencijoje C. Ghosnas sakė, kad šiuo metu aljansas yra įstrigęs į sunkią padėtį ir neturi jokios numatytos krypties.

Naujasis aljanso vadovas Jeanas-Dominique Senardas paneigė visus naujienų pranešimus, prabylančius apie planuojamą aljanso išsiskyrimą. Belgijos dienraščiui „L'Echo“ jis sakė, kad tokie pareiškimai „neturi nieko bendra su dabartine aljanso būkle.“

Renault-Nissan“ aljansas nėra miręs! Netrukus jums parodysime, kodėl“, – teigė jis antradienį paskelbtame interviu.

„Vis klausiu savęs, iš kur atkeliauja tokia informacija? Nesu įsitikinęs, kad ji atkeliauja iš geranoriškos pozicijos“, – sakė J. D. Senardas.

20 metų trunkančią bendrovių „Nissan“ ir „Renault“ partnerystę, paremtą priešpriešiniu akcijų valdymu be jungtinės struktūros, C. Ghosno skandalas supurtė gana smarkiai.

Tačiau J. D. Senardas sakė, kad aljansas „dar toli gražu“ negriūva ir pabrėžė, kad jo vadovai šiuo metu yra aktyviai užsiėmę „jo pirminės dvasios atkūrimu“ ir ateities investicijų planavimu.

Vienas artimas „Nissan“ šaltinis naujienų agentūrai AFP sakė, kad tokią netikrą informaciją greičiausiai skleidžia keletas bendrovės viduje esančių „nepatenkintų asmenų“, norinčių „garsiai išreikšti savo nusivylimą“. Šaltinis pridūrė, kad užtruks daug laiko, kad būtų atstatytas bendrovių visapusis pasitikėjimas.