Politologas Linas Kojala feisbuke pastebėjo, kad būtent po žinių apie tai, kad Ukrainos lėktuvas galėjo būti netyčia numuštas Irano, ties Bukareštu apsisuko ir grįžo atgal.

„Keleivinis „Lufthansa“ lėktuvas, vakar skridęs į Teheraną, po naujienų apie Ukrainos lėktuvo katastrofos priežastis, apsigalvojo ir apsisuko atgal.

Skrydžius atšaukė ir austrai“, – rašo L. Kojala.

„Lufthansa“ penktadienį pranešė, kad dėl neaiškios saugumo situacijos šalies sostinės oro erdvėje atšaukia skrydžius iki sausio 20 dienos. teigiama, kad skrydžių atšaukimas yra „atsargumo priemonė“. Pasak aviacijos bendrovės, tik tada, kai bus surinkta daugiau informacijos, bus sprendžiamas skrydžių į Iraną atnaujinimo klausimas.

JAV pareigūnai ketvirtadienį teigė esantys įsitikinę, kad iš Teherano oro uosto skridusį Ukrainos lėktuvą Iranas netyčia numušė su raketa, praėjus nedaug laiko po to, kai Iranas, reaguodamas į generolo Qassemo Soleimanio nužudymą, raketomis atakavo JAV karines bazes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)