Šis sprendimas paskelbtas po to, kai JAV federalinė aviacijos administracija (FAA) pareiškė neleisianti orlaiviui pakilti šiais metais.

„Boeing 737 Max“ lėktuvų skrydžiai draudžiami jau 9 mėnesius, po dviejų katastrofų Indonezijoje ir Etiopijoje, per kurias žuvo iš viso 346 žmonės.

„United Airlines“ nesitiki, kad „Boeing 737 Max“ skrydžiai bus atnaujinti iki birželio 4 d., o tai yra net trimis mėnesiais vėliau nei ankstesnė data. Taigi, atšaukiama dar apie 8 tūkst. skrydžių šiuo laikotarpiu.

„Mes ir toliau automatiškai perkeliame keleivių rezervacijas į kitus skrydžius“, – pranešime teigė „United Airlines“. Nuo „Boeing 737 Max“ skrydžių draudimo pradžios „United“ tikino besinaudojanti atsarginiais orlaiviais ir kitais „kūrybiškais sprendimais“, kad sumažintų trukdžius.

„737 Max“ skrydžių draudimui užsitęsus, „United Airlines“, kartu su kitomis didelėmis JAV oro linijomis – „Southwest Airlines“ ir „American Airlines“ – jau ne kartą atidėjo planuojamą datą, kai į padanges turėtų sugrįžti „Boeing 737 Max“.

Anksčiau šią savaitę „Boeing“ nusprendė laikinai sustabdyti „737 Max“ gamybą ir susitelkti ties susikaupusių 400 orlaivių pristatymu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)