Bendrovės, kuri veikia naudodama prekės ženklą "flyLAL", vadovai, peržiūrėję žiemos skrydžių tvarkaraštį, atšaukė nemažai reisų, trečiadienį rašo dienraštis "Lietuvos žinios".

Nors Vilnius-Briuselis yra vienas populiariausių reisų, nuo šiol į Belgijos sostinę LAL lėktuvai skrenda ne kasdien. Briuselio įstaigose dirba apie tūkstantį lietuvių, o LAL yra vienintelė oro bendrovė, tiesiogiai skraidinanti iš Briuselio į Vilnių, todėl dėl pasikeitusių jos planų prieš Kalėdų šventes daug žmonių patyrė nepatogumų.

Anksčiau LAL tiesiogiai iš Vilniaus į Briuselį ir atgal skraidino kasdien, tačiau spalio 10-ąją įmonės vadovybė nusprendė sumažinti reisų skaičių. Kodėl LAL atšaukė reisus prieš pat Kalėdas, kai kitos oro kompanijos net padvigubino skrydžius, oro bendrovė nekomentavo.

"Toks yra bendrovės vadovų sprendimas", - teigė LAL atstovas Mantas Vaitiekūnas. Anot jo, reisai "pakoreguoti" ne tik į Briuselį, bet ir į kai kuriuos kitų šalių miestus.

Anot M.Vaitiekūno, LAL vadovai į žiemos sezono tvarkaraštį neįtraukė gruodžio 23 ir 24 dienų skrydžių. Tačiau jis patvirtino, kad buvo parduoti septyni bilietai į gruodžio 23-iosios skrydį į Vilnių.

"Pagal ES direktyvas aviakompanija apie keičiamą tvarkaraštį keleiviams turi pranešti prieš 14 dienų, mes šių reikalavimų nepažeidėme", - sakė LAL atstovas. Anot jo, jei bilietus įsigijusiems keleiviams kiltų nepatogumų, bendrovei Briuselyje atstovaujanti įmonė "Sabena" pasirūpintų, kad žmonės į Vilnių grįžtų per kitus oro uostus.

100 proc. LAL akcijų valdo elektroninių ir inžinerinių sprendimų bendrovės "Fima" kontroliuojamas "LAL investicijų valdymas", kuris už avialinijas valstybei sumokėjo 25,578 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją