„Žinau, vyksta procesas ir labai greitai bus priimtas sprendimas ir jus informuosime apie tai“, – žurnalistams trečiadienį sakė J. Narkevičius.

Anksčiau jis žadėjo dar praėjusią savaitę priimti sprendimą, ar leis „Lietuvos geležinkeliams“ pasirašyti 363 mln. eurų vertės sutartį su konkurso laimėtoju – Ispanijos infrastruktūros statybos grupės „Elecnor“ ir inžinerijos įmonės „Instalaciones Inabensa“ konsorciumu „Inabelec“.

Elektrifikavimo konkurso auditą inicijavęs ir preliminarias jo išvadas pristatęs J. Narkevičius anksčiau teigė, kad konkursas vyko neefektyviai, tačiau naujo konkurso skelbimas reikštų, jog Lietuva prarastų projektui skirtas ES lėšas – 200 mln. eurų. Anot J. Narkevičiaus, jis yra „linkęs, jog geležinkelių elektrifikavimo konkursas įvyktų“.

Jį delegavusios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis yra sakęs, kad ministras negali pasirašyti sprendimo dėl geležinkelio elektrifikavimo, nors pats J. Narkevičius nuo kategoriškų pasisakymų atsiribojo.

Premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį žurnalistams pabrėžė, kad sprendimą dėl geležinkelio elektrifikavimo turės priimti ministras.

„Lietuvos geležinkeliai“ teigia projektą planuojantys užbaigti laiku – iki 2023 metų pabaigos. Tokiu atveju ES parama nebūtų prarasta.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)