Skaitytojas laiške rašo, kad ilgai pralaukus oro uoste, jie galiausiai buvo nuvežti į viešbutį, kuriame nėra vandens. Kitą dieną atvykus į oro uostą vėl paaiškėjo, kad skrydis neįvyks, teks grįžti į viešbutį.

„Egipte Šarm el Šeiche užstrigome lietuviai keliautojai. Vakar turėjome skristi į Lietuvą, po 8 pralauktų valandų buvo atšauktas skrydis. 200 žmonių buvome nuvežti į kažkokią skylę nakvoti be vandens. Šiandien turėjome būti nuvežti į oro uostą, ką tik pranešė kad vėl liksime toje skylėje nes nėra lėktuvo. Oro linijos „GetJet Airlines“. Nežinome kur kreiptis, norėtume kad informacija būtų paviešinta, gal tuomet oro linijos sureaguos“, – rašoma skaitytojo laiške.

Jis taip pat informavo, kad kelionės organizatoriai buvo „Novaturas“ ir „Tez tour“. DELFI susisiekė su kelionių organizatoriais.

Įvyko techninis gedimas

„GetJet Airlines“ Komunikacijos vadovė Silvija Jakienė DELFI nurodė, kad lėktuvas neišskrido dėl techninio gedimo. Šiuo metu keleiviams jau suplanuotas kitas skrydis, šiandien vidurnaktį.

„Vakar vakare dėl techninio gedimo lėktuvas neišskrido iš Šarm el Šeicho į Vilnių. Gavus informaciją, kad skrydis bus atidėtas, nedelsiant informavome keleivius apie situaciją ir pasirūpinome viešbučiu, kuriame keleiviai pernakvojo ir laukia naujo skrydžio. Jau suplanuotas pakaitinis lėktuvas, kuris šiandien parskraidins keleivius į Vilnių. Naujas planuojamas skrydžio laikas yra 24:00 val. Lietuvos laiku. Atsiprašome keleivių už nepatogumus“, – komentuoja S. Jakienė.

Susisiekė dėl viešbučio sąlygų

„Tez tour“ viešųjų ryšių vadovė Inga Aukštuolytė komentare DELFI taip pat nurodė, kad keleiviai neišskrido dėl techninio gedimo. Taip pat nurodyta, kad bus susisiekta dėl viešbučio sąlygų.

„Susisiekėme su kolegomis Egipte dėl viešbučio, kuriame buvo apgyvendinti keliautojai, sąlygų. Artimiausiu metu „Tez Tour“ atstovas susisieks su keliautojais. Atsiprašome keliautojų už nepatogumus“, – rašoma atsiųstame komentare.

Skrydžiui vėluojant kreiptis reikėtų į aviakompaniją

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba savo puslapyje informuoja, kad dėl atšaukto skrydžio ar atidėto daugiau nei 3 valandoms, pirmiausia reikėtų raštu kreiptis į skrydį vykdžiusį oro vežėją ir sulaukti jo atsakymo.

„Pretenzijoje turėtumėte nurodyti savo kontaktinę informaciją, skrydžio numerį bei konkrečias įvykio aplinkybes – koks skrydis buvo atidėtas arba kiek laiko vėlavo lėktuvas, kiek laiko vėlavote atvykti į paskirties vietą ir pan. Svarbu suformuluoti aiškų reikalavimą, pavyzdžiui, kad reikalaujate jums priklausančios kompensacijos, nuostolių atlyginimo ir pan. Kartu su pretenzija pateikite aplinkybes pagrindžiančius įrodymus – bilietų kopijas, bilietų apmokėjimo dokumento kopijas, o jei patyrėte papildomų nuostolių, pateikite šiuos nuostolius pagrindžiančius dokumentus“, – rašoma VVTAT pateiktoje instrukcijoje.

Taip pat nurodoma, kad kylant neaiškumams nemokamai galima kreiptis į Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnyba bei Lietuvos transporto saugos administracija.

VVTAT teigimu, kompensacija keleiviui priklauso nepriklausomai nuo to, ar jam buvo pasiūlytas alternatyvus skrydis ir/ar viešbutis. Kai nustatoma, kad keleivis turi teisę į kompensaciją, ši skaičiuojama pagal skrydžio atstumą:

iki 1500 km – 250 eurų;
daugiau nei 1500 km ES viduje ir nuo 1500 iki 3500 km, skrendant kitur – 400 eurų;
didesnio atstumo atveju – 600 eurų.

Kompensacija keleiviui nepriklauso, jei skrydis buvo atšauktas ar vėlavo dėl ypatingų aplinkybių, kurių nebuvo galima išvengti (oro sąlygos, pavojus saugumui ir pan.) ir aviakompanija gali tai įrodyti. Visą informaciją galite rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (257)