Anot jo, sandorio suma neskelbiama, o sandoris įvyko rudenį.

„Tikslas yra įgyvendinti „Orion Infrastructure Fund“ strategiją, tai yra, investuoti į išvystytus inžinerinės, socialinės, energetikos infrastruktūros projektus Baltijos šalyse, kurie generuoja stabilų pajamų srautą (...) Čia pirmasis fondo įsigijimas“, – sakė A. Baranauskas.

Jis pranešė, kad „Orion Infrastructure Fund“ iš „Kauno tiltų“ įsigijo įmonę „Plėtros investicijos“, valdančią bendrovę „Palangos aplinkkelis“.

Registrų centro duomenimis, „Plėtros investicijas“ nuo spalio valdo „Orion Infrastructure Fund“ kontroliuojama įmonė „SPV-39“. Iki sandorio įmonę valdė „Kauno tiltai“, o iki 2018 metų birželio jos akcininkė buvo ir dabar restruktūrizuojama bendrovė „Šiaulių plentas“.

Pirmasis apie sandorį pranešė portalas vz.lt.

Palangos aplinkkelis, kuris yra kelio Klaipėda-Liepoja dalis, atidarytas 2015 metų gegužę. 8,25 kilometro ilgio aplinkkelis sujungė Vydmantų sankryžą su Palangos oro uostu ir nukreipė tranzitinį eismą nuo Palangos.

35,8 mln. eurų vertės viešojo ir privataus sektorių partnerystės sutartis pasirašyta 2013 metų balandį, o aplinkkelis pastatytas 2015 metais. Iki 2038 metų balandžio pabaigos jį prižiūrėti įsipareigojo „Palangos aplinkkelis“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)