Kaip skelbiama pranešime, deklaracijoje rašoma, kad Vyriausybės nutarimas, numatantis nuo 1,3 iki 1,65 didinti koeficientą, taikomą apskaičiuojant minimalų darbo užmokesčio dydį, buvo priimtas skubos tvarka, remiantis neįvardytais motyvais.

Akcentuojama, jog toks sprendimas galimai pažeidžia reikalavimus, kad mokestiniai pakeitimai turi būti derinami su visuomene ir suinteresuotais asmenimis bent prieš pusę metų. Priešingai nei numato teisės aktai, nutarimas buvo priimtas praėjus vos kelioms valandoms nuo jo projekto užregistravimo.

Susitikime taip pat pažymėta, kad Vyriausybės nutarimo priėmimas neatitinka šalies Vyriausybės, profesinių sąjungų ir darbdavių organizacijų pasirašyto susitarimo dėl trišalio bendradarbiavimo – Trišalės tarybos.

„Šalies vežėjai ir asocijuotos struktūros yra atviros dialogui, tačiau šiuo atveju nebuvome įtraukti į jokias diskusijas, tai rodo, jog sprendimų priėmėjai nesupranta arba nevertina sektoriaus kuriamos naudos šalies ekonomikai“, – pranešime cituojamas „Linavos“ prezidentas Romas Austinskas.

Seimo pirmininkui įteiktoje deklaracijoje teigiama, jog verslui skubotai primetama finansinė našta neapgalvota atsižvelgiant ir į tai, jog transporto sektorius netolimoje ateityje patirs papildomą ekonominę įtampą.

Vežėjai susitikime priminė, kad jau yra kreipęsi į ministrą pirmininką, Vyriausybės kanclerį ir suinteresuotus Seimo komitetus. Jie pabrėžė, kad jei Vyriausybės nutarimo projektas, numatantis didinti koeficientą, taikomą apskaičiuojant minimalų darbo užmokesčio dydį, toliau skinsis kelią svarstant kitų metų valstybės biudžetą, vėžėjai savo veiklai bus priversti ieškoti kitų rinkų.

ELTA jau rašė, kad siekdami išnaudoti visas konstruktyvaus dialogo galimybes su valstybės institucijomis, „Linavos“ vežėjai atšaukė lapkričio 20 d. planuotą protesto akciją prie Seimo rūmų.

Vežėjai buvo gavę Vilniaus savivaldybės leidimus rengti protesto akcijas lapkričio 20 d. ir lapkričio 27 d. Atšaukę lapkričio 20 d. įspėjamąją akciją vežėjai pasilieka galimybę savo poziciją išreikšti numatytos lapkričio 27 d. protesto akcijos metu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)