„Įdomiausia diskusija išsivystė su „Japan Airlines“ atstovu, kur diskutavome apie galimybę turėti tiesioginius reisus“, – penktadienį žurnalistams sakė J. Neverovičius.

Pasak jo, kitos įmonės domėjosi strateginiais Lietuvos transporto sektoriaus projektais.

„Tai „Rail Baltica“, (Klaipėdos. – ELTA) uosto plėtros projektai. Neturėčiau vardyti konkrečių pavadinimų, nes tai komerciniai dalykai, bet tai taip pat demonstruoja, kad Japonijos kompanijos atranda Lietuvą. (...) Mes juos skatiname, kad dalyvautų ir konkursuose, svarstytų investicinius, prekybinius projektus ir kad nuo kalbėjimo pereitume prie praktinio įgyvendinimo“, – sakė J. Neverovičius.

Pasak jo, su Japonijos verslo atstovais kalbėta ir apie tai, kad šios šalies įmonės galėtų dalyvauti Ignalinos atominės elektrinės (AE) uždarymo procesuose.

Kaip įvardijo J. Neverovičius, susitikime taip pat aptartas ir modernių miestų plėtojimas.

„Vienos iš kompanijų atstovas pasidalijo savo konceptu siūlyti ne vien tik įrangą, bet ir filosofiją – miestų vystymo, integravimo, komunikacinių tinklų, kad (...) integruotume piliečių patogumo požiūrį ir klimato kaitos aspektus pritaikant japonišką filosofiją“, – kalbėjo prezidento patarėjas.